Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Tο παρασκήνιο για Παπαδήμο και η μυστική συνάντηση της Φρανκφούρτης...


O Λουκάς Παπαδήμος, αν και σπούδασε φυσική και έκανε μεταπτυχιακό ως ηλεκτρολόγος –μηχανικός, στήριξε την καριέρα του στο διδακτορικό του στα οικονομικά.
Οικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας της Ελλάδος, υποδιοικητής και διοικητής στη συνέχεια, αργότερα και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας-θέση από την οποία αποχώρησε το 2010, είναι, θέλοντας και μη, και τεχνοκράτης και τραπεζίτης. Τον κ. Παπαδήμο, δεν τον τσίμπησε κάποια μύγα εκεί που βρισκόταν στην Ουάσιγκτον και πήρε το αεροπλάνο για να επιστρέψει στην Ελλάδα, την ώρα που το όνομά του άρχισε να συζητείται (την περασμένη εβδομάδα) για τη θέση του Πρωθυπουργού.

Είναι προφανές ότι κάποιος από το περιβάλλον του (τέως πλέον Πρωθυπουργού) Γιώργου Παπανδρέου, τον ειδοποίησε.
Τώρα εάν ήρθε και έως χθες το βράδυ είχε μιλήσει μόνον με τη Ρεγγίνα Βάρτζελη, αυτό είναι άλλο θέμα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πτήση του από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα, δεν ήταν direct. Είχε stop over στη Γερμανία και συγκεκριμένα στη Φρανκφούρτη. Και μόνον αυτό το stop over, εάν ο κ. Παπαδήμος ήταν πολιτικός θα αρκούσε για να γραφτούν και να ειπωθούν… δράκοι με φτερά, που βγάζουν φωτιές από το στόμα! Πολλώ δε μάλλον, αν- όπως λέγεται για την περίπτωση Παπαδήμου, κατά τη διάρκεια της ολιγόωρης παραμονής του στη Γερμανία, συνάντησε αξιωματούχους της καγκελαρίας και συζήτησε μαζί τους.
Ο Λουκάς Παπαδήμος βλέπετε, είχε ταχθεί εναντίον του «κουρέματος» των ομολόγων κατά 21% και τώρα θα κληθεί για διαχειριστεί ένα «κούρεμα» της τάξης του 50%! Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι ακριβώς διημείφθη κατά τη διάρκεια της συνάντησης.
Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι οι Γερμανοί αξιωματούχοι, έθεσαν όρους και στόχους στον εν αναμονή Πρωθυπουργό. Με δυο λόγια, ο Λ. Παπαδήμος έφτασε στην Ελλάδα γνωρίζοντας τι ακριβώς καλείται να κάνει. Αν υποθέσουμε ότι ως τεχνοκράτης- τραπεζίτης ασχολείται με τα νούμερα, δεν προβλέπεται να ευημερήσουν οι άνθρωποι… Τα αναγραφόμενα, είναι γνωστά στο πολιτικό προσωπικό.
Όπως είναι γνωστό και το γεγονός ότι οι Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς δέχθηκαν αφόρητες πιέσεις από το εξωτερικό και το εσωτερικό, από πολιτικούς και οικονομικούς κύκλους, για να προχωρήσουν στη λύση Παπαδήμου.
Γνωστό- σε όλους πλέον, είναι επίσης ότι ο κ. Παπαδήμος δεν αποτελούσε την πρώτη επιλογή του Γ. Παπανδρέου, ούτε την πρώτη επιλογή του Α. Σαμαρά. Αποτέλεσε όμως την τελευταία. Και αυτό είναι που μετράει. Θυμίζουμε ότι όλα ξεκίνησαν με το πρόσωπο του Παπαδήμου, αλλά για να φτάσουμε στη σημερινή τελική επιλογή, μεσολάβησαν οι Ευ. Βενιζέλος, ο Απ. Κακλαμάνης, ο Π. Ρουμελιώτης, ο Φ. Πετσάλινικος και ο Β. Σκουρής. Άπαντες πλην του τελευταίου με (μικρές η μεγάλες) πολιτικές περγαμηνές. Για να γίνει όμως η τελική επιλογή, χρειάστηκαν και οι έντονες διαμαρτυρίες των «ενδιαφερομένων» με όσα μέσα διαθέτουν και αποδείχθηκε ότι διαθέτουν πολλά.
Ήδη αρκετοί άρχισαν να ψιθυρίζουν ότι η επιλογή Παπαδήμου ήταν μια νίκη του οικονομικού κατεστημένου επί του πολιτικού συστήματος. Στο μέλλον, οι ψίθυροι, ενδεχομένως να μετατραπούν σε φωνές. Ίδωμεν. Το βέβαιο είναι ότι στις προσεχείς εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές- κοντός ψαλμός αλληλούια, ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος δεν θα λογοδοτήσει στον ελληνικό λαό. Τα κόμματα που τον στήριξαν όμως θα λογοδοτήσουν...

newpost

http://greeknation.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.