Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Πόλεμος κατασκόπων γύρω από το Οικόπεδο 12


Η ένταση που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα αναφορικά με τις γεωτρήσεις για εντοπισμό υδρογονανθράκων στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου έχει μετατραπεί σε ένα πόλεμο πληροφοριών μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας, Ελλάδας, Ισραήλ και της Κυπριακής Δημοκρατίας, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Sabah. Με τον τίτλο «Πόλεμος οικοπέδων μεταξύ των τεσσάρων μυστικών υπηρεσιών»
, το δημοσίευμα γράφει ότι ο πόλεμος πληροφοριών για την περιοχή έχει μετατραπεί σε μια μάχη για τον υπολογισμό των ποσοτήτων υδρογονανθράκων που υπάρχουν σε κάθε οικόπεδο.

Η σύσταση μιας ειδικής ομάδας από την ΜΙΤ, η οποία αποτελείται από τεχνοκράτες που ειδικεύονται σε θέματα φυσικού αερίου, πετρελαίου και κυπρο-ισραηλινών σχέσεων και δραστηριοποιείται στα Kατεχόμενα, έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα τόσο τη Mossad όσο και την ΕΥΠ. Στόχος της ομάδας αυτής είναι η συλλογή διάφορων πληροφοριών από τη “νότια Κύπρο”, τη Λιβύη, τη Συρία και το Λίβανο σχετικά με τους υδρογονάνθρακες. Η εφημερίδα επικαλείται “αξιόπιστες πληροφορίες”, σύμφωνα με τις οποιες, η ομάδα αυτή έχει ήδη εξασφαλίσει πληροφορίες σχετικά με τις ποσότητες υδρογονανθράκων που βρίσκονται στο Oικόπεδο Αφροδίτη. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η νέα αυτή ομάδα “ενόχλησε τις υπηρεσίες πληροφοριών του Ισραήλ και της Ελλάδας, Μossad και ΕΥΠ”. Η Sabah γράφει, επίσης, ότι το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς έχει απαγορεύσει στα στελέχη της να μεταβαίνουν στα Κατεχόμενα, πράγμα που έγινε “με παρότρυνση της Mossad και της ΕΥΠ”. “Με δεδομένη τη μυστική δράση της Τουρκίας, η Μossad προέβη σε μυστική συμφωνία με την ΕΥΠ και άρχισε να κατευθύνει τις κατασκοπευτικές επιχειρήσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς”, γράφει επίσης η εφημερίδα.


strategyreports

 http://greeknation.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.