Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011

Μέρκελ: Εκτός ευρωζώνης οι «απείθαρχες» χώρες...Στο σημερινό τακτικό συνέδριο των γερμανών Χριστιανοδημοκρατών κατατέθηκε κείμενο-πρόταση που προβλέπει και την έξοδο απείθαρχων χωρών από την ευρωζώνη.

Συγκεκριμένα το σχέδιο με τον τίτλο: «Ισχυρή Ευρώπη- ένα αισιόδοξο μέλλον για τη Γερμανία», έχει δύο βασικά σημεία-μηνύματα. Το πρώτο θέλει τη Γερμανία να κάνει παραχωρήσεις έτσι ώστε να σωθεί το ευρώ, και να επιβάλλει την κυριαρχία της και το δεύτερο σημείο αναφέρει ότι θα πρέπει να....
υπάρχουν κυρώσεις για τις απείθαρχες χώρες, έως και έξοδο από την Ευρωζώνη.


Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η κ. Μέρκελ ήδη βλέπει αυτό το σχέδιο ως ένα πιθανό και όχι απίθανο σενάριο σε μία προσπάθεια να τελειώσει το έργο που άρχισε πριν 1,5 χρόνο με την επιβολή εξαιρετικά σκληρών μέτρων στην Ελλάδα ώστε να αποτύχει στην εφαρμογή τους και να καταλήξει στην πόρτα της εξόδου απ' το ευρώ, ενώ στο μεσοδιάστημα να σωθούν οι γερμανικές, ελβετικές και γαλλικές τράπεζες.

Αν η πρόταση ψηφιστεί τότε θα έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την έξοδο της Ελλάδας απ' το ευρώ.

Από:  epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.