Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Δήλωση Νεου Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου


Η πρώτη δήλωση του νέου πρωθυπουργού


"Αποδέχθηκα την εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά την πρόταση των πολιτικών αρχηγών να σχηματίσω κυβέρνηση ευρύτερης. Επειδή πιστεύω ότι όλοι πρέπει να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση της κρίσης και στην ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας. Θέλω πρώτα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους πολιτικούς αρχηγούς για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Η τιμή είναι μεγάλη και η ευθύνη που αναλαμβάνω ακόμη μεγαλύτερη", δήλωσε στην είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου ο Λουκάς Παπαδήμος.

Ο ίδιος έδωσε το στίγμα της νέας κυβέρνησης της οποίας θα ηγηθεί ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι πολιτικός αλλά ένας άνθρωπος που έχει "αφιερώσει το μεγαλύτερο κομμάτι της επαγγελματικής του ζωής στην άσκηση οικονομικής πολιτικής τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη" και πρόσθεσε αναφερόμενος στη δημοσιονομική κατάσταση: "Η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα παρά τις τεράστιες προσπάθειες που έχουν γίνει για τη δημοσιονομική εξυγίανση και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας. Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Οι επιλογές που θα γίνουν ως προς την πορεία της και ως προς την πολιτική που θα εφαρμοστεί θα έχουν καθοριστική σημασία για την ευημερία του ελληνικού λαού. Η πορεία δεν θα είναι εύκολη αλλά τα προβλήματα είμαι πεπεισμένος ότι θα επιλυθούν. Και θα επιλυθούν ταχύτερα με μικρότερο κόστος και αποτελεσματικότερο τρόπο αν υπάρχει ενότητα, συνεννόηση και σύνεση. Αν όλοι συνδράμουμε στη δύσκολη αυτή διαδικασία προσαρμογής και ανόρθωσης της οικονομίας. Και γι αυτό το λόγο έχει ιδιαίτερη σημασία ο σχηματισμός κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα αυτά στο άμεσο μέλλον με τον καλύτερο δυνατό τρόπο".




"Η νέα κυβέρνηση είναι μεταβατική, έχει ένα συγκεκριμένο έργο, που πρέπει να επιτελέσει. Το κύριο έργο της είναι η υλοποίηση των συμφωνιών της συνόδου κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης της 26ης Οκτωβρίου 2011 καθώς και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής, που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές.", ξεκαθάρισε ο νέος πρωθυπουργός και εξέφρασε την πεποίθηση του ότι η συμμετοχή της χώρας στη ζώνη του ευρώ είναι εγγύηση νομισματικής σταθερότητας και συντελεστής οικονομικής ευημερίας που θα διευκολύνει την προσαρμογή της οικονομίας και την ανάπτυξη.

Ο κ. Παπαδήμος καταλήγοντας ξεκαθάρισε πως "τέθηκαν όροι προς κανέναν πολιτικό αρχηγό".

Ως προς την ημερομηνία των εκλογών ο κ. Παπαδήμος διευκρίνισε ότι δεν έχει προσδιοριστεί ακριβής χρόνος αλλά υπάρχει ως σημείο αναφοράς το πλαίσιο αρχών το οποίο είχε διατυπωθεί στην προηγούμενη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.