Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου – Ομπάμα

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα είχε το βράδυ της Τρίτης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου.


Σύμφωνα με την Ιπποκράτους η επικοινωνία έγινε μετά από πρωτοβουλία του Αμερικανού προέδρου και ως αντικείμενο είχε τις οικονομικές εξελίξεις τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς.


Οι δύο άνδρες συζήτησαν για την κυβέρνηση συνεργασίας που ορκίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Ελλάδα, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου ενημέρωσε τον Αμερικανό πρόεδρο ότι η χώρα βρίσκεται σε τροχιά υλοποίησης της συμφωνίας της 26ης-27ης Οκτωβρίου. Αναφέρθηκε επίσης ότι με πρωτοβουλίες του πρώην πρωθυπουργού συγκροτήθηκε η κυβέρνηση Παπαδήμου.


Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι «απαιτούνται εντονότερες και ταχύτερες πρωτοβουλίες, αλλά και πιο τολμηρά βήματα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα η κρίση».


Ο Αμερικανός πρόεδρος «εξέφρασε τον σεβασμό του και την εκτίμησή του για την προσφορά την προηγούμενη διετία, καθώς και για τις πρωτοβουλίες του Πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ, όπως και την ελπίδα του για μια γόνιμη πορεία της νέας κυβέρνησης».


Τέλος συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη Μεσόγειο, αλλά και τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει μετά την Αραβική Άνοιξη.


Ο Μπάρακ Ομπάμα «ζήτησε από τον Γιώργο Παπανδρέου να διατηρήσουν τακτική επικοινωνία».

http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.