Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011

Άγνωστη ακόμα η πηγή διαρροής ραδιενέργειας στην Ευρώπη

Έξι ευρωπαϊκές χώρες συνέχισαν να μετρούν ραδιενεργά ίχνη τις τελευταίες ημέρες, ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), σημειώνοντας ότι μια άγνωστη πυρηνική μονάδα δεν έχει σταματήσει να εκπέμπει ραδιενέργεια.


«Η ΙΑΕΑ εξακολουθεί να βρίσκεται σε επαφή με διάφορες ευρωπαϊκές χώρες για να προσπαθήσει να προσδιορίσει την αιτία και την προέλευση του ιωδίου-131», δήλωσε η εδρεύουσα στη Βιέννη υπηρεσία, η οποία ήταν η πρώτη που ενημερώθηκε για το πρόβλημα την Παρασκευή.

Η ΙΑΕΑ τόνισε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για την ανθρώπινη υγεία από τα ίχνη του ραδιενεργού στοιχείου, τα οποία έχουν ανιχνευθεί στην ατμόσφαιρα πάνω από την Τσεχική Δημοκρατία, την Αυστρία, τη Σλοβακία, τη Γερμανία, τη Σουηδία, τη Γαλλία και την Πολωνία. Οι άνθρωποι πάντως εκτίθενται σε μια δόση φυσικής ακτινοβολίας από το περιβάλλον κάθε χρόνο που είναι 24.000 υψηλότερη από αυτήν που μετρήθηκε πρόσφατα, σύμφωνα με τη Διεθνή Υπηρεσία.

 πηγη
http://www.katohika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.