Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2011

Shaul Mofaz: Σοβαρός κίνδυνος να δούμε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή στις “φλόγες”


Ο Ισραηλινός πρώην επιτελάρχης και σημερινός πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, Shaul Mofaz, θεωρείται ένας από τους πιο σκληρούς αξιωματούχους που πέρασαν από τις ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις, έχοντας στο βιογραφικό του τον Πόλεμο των Έξι Ημερών, του Γιομ Κιπούρ, την εισβολή του Λιβάνου αλλά και τη σφαγή της Τζενίν.
Ωστόσο σε συνέντευξη του σε Ισραηλινό μέσο ενημέρωσης προειδοποίησε: “Ο κίνδυνος σε μια επίθεση στο Ιράν δεν βρίσκεται στην ίδια επίθεση, αλλά στο τι θα συμβεί στην περιοχή, μία μέρα μετά.


Είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να ξεσπάσει ένας γενικευμένος πόλεμος στην περιοχή της Μέσης Ανατολής που από την πλευρά του Ισραήλ θα είναι πραγματικός πόλεμος ύπαρξης. 
Η επιχείρηση μπορεί να ολοκληρωθεί με επιτυχία (δηλαδή η επίθεση από αέρος στις Ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις), αλλά ο ασθενής (Ισραήλ) μπορεί τελικά να πεθάνει”…“Στρατηγικά πάντα, χωρίς τη συμβολή των ΗΠΑ στις πολεμικές επιχειρήσεις η απόφαση επίθεσης στο Ιράν εμπεριέχει πολλούς κινδύνους!”, ολοκλήρωσε.
GEOPOLITICS & DAILY NEWS

 http://greeknation.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.