Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Σχεδιάζουν το τέλος των εθνικών κυβερνήσεων


Το τέλος του συμφώνου σταθερότητας προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε. 'Εκανε λόγο για δημιουργία "νέας μορφής διακυβέρνησης" για να σωθεί η ευρωζώνη.
Η Ευρώπη μπορεί να τροποποιήσει τις συνθήκες της "σε 24 μήνες" ώστε να ανοίξει ο δρόμος για μια στενότερη δημοσιονομική ολοκλήρωση των κρατών-μελών της ευρωζώνης, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

"Πρέπει να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε τις αναγκαίες δομές για μια νέα μορφή διακυβέρνησης", διότι "όσο έχουμε ένα ενιαίο νόμισμα χωρίς κοινή δημοσιονομική πολιτική, έχουμε προβλήματα", σημείωσε ο Σόιμπλε στην διάρκεια μιας συνόδου στη Φρανκφούρτη, προσθέτοντας ότι κρίνει πως το Σύμφωνο Σταθερότητας αποδείχθηκε ανεπαρκές.

Ο Σόιμπλε εκτίμησε ακόμα ότι δεν πρέπει να "χαλαρώσουν οι προσπάθειες να εφαρμοστούν πλήρως οι θεσμικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στις χώρες της ευρωζώνης διότι "η κρίση δεν έχει τερματιστεί, συνεχίζουμε να την αντιμετωπίζουμε και αυτή εντείνεται".
Δεν πρέπει στο πλαίσιο των προσπαθειών αντιμετώπισης της κρίσης χρέους να επαναληφθούν τα σφάλματα του παρελθόντος, πρόσθεσε.
Εξ άλλου, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την αντίθεσή του στο να γίνει μια βεβιασμένη προσπάθεια από μέρους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για να περιοριστεί η εξάπλωση της κρίσης χρέους αφού η αποτελεσματικότητά της θα είναι περιορισμένη σε διάρκεια, κατά τον ίδιο.
Εάν η ΕΚΤ αποδυόταν σε μια προσπάθεια χρηματοδότησης του κρατικού χρέους των κρατών-μελών της, αυτό θα έδινε στην ευρωζώνη "μερικούς μήνες ανάπαυλας", αλλά τελικά "οι αγορές θα έπαυαν πλέον να θεωρούν το ευρώ σταθερό νόμισμα", σύμφωνα με τον κ. Σόιμπλε.

news247

http://greeknation.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.