Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Υπερ-υπουργείο Οικονομικών της ΕΕ ετοιμάζουν οι "σοφοί" στις Βρυξέλλες

Image
'Ενα "απίθανο" σενάριο βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της Κομισιόν, το οποίο προβλέπει τη δημιουργία ενός ειδικού μηχανισμού στις Βρυξέλλες, ο οποίος θα έχει ως μοναδικό αντικείμενο να συντάσσει και να παρακολουθεί την πορεία εφαρμογής των προϋπολογισμών των χωρών-μελών της Ευρωζώνης.

Ουσιαστικά, θα πρόκειται για ένα υπερ–υπουργείο Οικονομικών της ΕΕ, το οποίο στο έργο του θα έχει τη βοήθεια ανεξάρτητων αρχών από όλα τα κράτη της Ευρωζώνης, οι οποίες θα το προμηθεύουν με τα στοιχεία που χρειάζεται για τη σύνταξη των προϋπολογισμών.
Το ίδιο σενάριο προβλέπει πως όταν μια χώρα–μέλος ξεφεύγει από τους στόχους, τότε αυτομάτως θα μπαίνει υπό την εποπτεία του μηχανισμού παρακολούθησης, χωρίς να έχουν προηγηθεί διαπραγματεύσεις και διαβουλεύσεις με τις εθνικές κυβερνήσεις για το αν πρέπει και πώς να γίνει κάτι τέτοιο.
Όταν η οικονομία που μπαίνει στο μικροσκόπιο, επανέρχεται σε ορθή πορεία, τότε θα βγαίνει και από τον μηχανισμό παρακολούθησης. Το σενάριο είναι εξαιρετικά προχωρημένο ως προς την επεξεργασία του, ωστόσο μένουν ακόμα να διευθετηθούν πολλά, καθώς υπάρχουν, όπως είναι φυσικό, γκρίζες ζώνες.
Ωστόσο, θεωρείται απλώς θέμα χρόνου η διευθέτησή τους, έτσι ώστε να είναι σε θέση να εφαρμοστεί, όταν ληφθεί η σχετική πολιτική απόφαση.
Εννοείται πάντως ότι τυγχάνει της γερμανικής έγκρισης, αφού στη ουσία τη δική της φιλοσοφία προωθεί από την αρχή έως το τέλος, διαφορετικά, το Βερολίνο δεν θα δεχόταν κουβέντα...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.