Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2011

Επιλογή Μέρκελ ο Λ. Παπαδήμος


Αν και τα διεθνή Μέσα προεξοφλούσαν από την προηγούμενη κιόλας εβδομάδα την επιλογή του...  ως πρωθυπουργού στη νέα κυβέρνηση συνεργασίας στην Ελλάδα, φαίνεται πως οι όροι που έθεσε ο Λουκάς Παπαδήμος έχουν οδηγήσει σε «ναυάγιο».
Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται ούτε από το ΠΑΣΟΚ ούτε από την ΝΔ, οι τρεις προϋποθέσεις που θέτει ο κ. Παπαδήμος δημιουργούν δυστοκία στις διαπραγματεύσεις, με τη Νέα Δημοκρατία να εκφράζει πλέον επιφυλάξεις για το πρόσωπό του.


 Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο κ. Παπαδήμος θεωρούσε ως προϋπόθεση επιτυχίας του νέου εγχειρήματος να έχει μεσοπρόθεσμο ορίζοντα λειτουργίας και να ζητεί την συμμετοχή περισσότερων στελεχών της ΝΔ στο κυβερνητικό σχήμα.
Συγκεκριμένα, ο ίδιος εκτιμά ότι ο χρόνος που τίθεται ενδεχομένως δεν επαρκεί για να αναπτυχθεί πλήρως ένα πρόγραμμα, το οποίο θα επιτρέψει πέραν της ψήφισης της δανειακής σύμβασης και την εφαρμογή ουσιαστικών πολιτικών που θα οδηγήσουν στην διάσωση της χώρας. Έτσι η ημερομηνία που έχει ακουστεί για τη διεξαγωγή εκλογών- 19 Φεβρουαρίου- πιθανότατα θα αλλάξει.
Σχετικά με τις αρμοδιότητες που ο ίδιος θα έχει, θεωρεί πως τα δύο μεγάλα κόμματα δεν του «λύνουν» επαρκώς τα χέρια για τις αναγκαίες κινήσεις, που ανεξάρτητα από πολιτικό κόστος, μπορούν να οδηγήσουν στα πρωτογενή πλεονάσματα.
Είναι ξεκάθαρο ότι ο κ. Παπαδήμος δεν επιθυμεί να γίνει πρωθυπουργός «μιας χρήσης» που θα καθοδηγείται από τις ηγεσίες ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.
epikaira

http://greeknation.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.