Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011

Το Ιράν θα κτυπήσει την Τουρκία σε περίπτωση που δεκτεί επίθεση

Το Ιράν, αν ποτέ απειληθεί από εξωτερική στρατιωτική επέμβαση, θα επιτεθεί στην αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ στην Τουρκία, προειδοποίησε ο στρατηγός Αμίρ Αλι Χατζιζαντέχ, διοικητής των αεροπορικών δυνάμεων των Φρουρών της Επανάστασης.

''Αν απειληθούμε, σχεδιάζουμε κατ'αρχήν να επιτεθούμε στην αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ στην Τουρκία. Στη συνέχεια θα επιλέξουμε άλλους στόχους'', τόνισε Iρανός στρατηγός, σύμφωνα με το πρακτορείο Mehr.
Μέχρι σήμερα οι Ιρανοί αξιωματούχοι επαναλάμβαναν πως σε περίπτωση που η χώρα τους δεχτεί επίθεση, οι στρατιωτικές τους δυνάμεις ως αντίποινα θα απαντήσουν με πυραύλους εναντίον του Ισραήλ.
Σε ομιλία του προς τις στρατιωτικές μονάδες στο Χοραμαμπάντ, ο στρατηγός επισήμανε πως η θέση του Ιράν είναι ''να απαντήσει στις απειλές με απειλή''.
Οι δυνάμεις των οποίων ηγείται ο στρατηγός Χατζιζαντέχ είναι υπεύθυνες για τα πυραυλικά συστήματα των Φρουρών της Επανάστασης.
Η εγκατάσταση στη νοτιοανατολική Τουρκία ενός συστήματος ειδοποίησης της αντιπυραυλικής ασπίδας του ΝΑΤΟ έχει στόχο την αντιμετώπιση των πυραυλικών επιθέσεων από τη Μέση Ανατολή και ειδικά από το Ιράν.
Τη Δευτέρα, ο στρατηγός Χατζιζαντέχ είχε δηλώσει πως η μεγαλύτερη επιθυμία των Φρουρών της Επανάστασης είναι να επιτεθεί το Ισραήλ στο Ιράν, για να μπορέσει η Τεχεράνη να απαντήσει και να ''πετάξει το εβραϊκό κράτος στα σκουπίδια της ιστορίας''. 
 http://www.sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.