Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

"Προφητικός" λόγος έλληνα πολιτικού

Στο βίντεο που ακολουθεί θα ακούσετε τα "προφητικά" λόγια που έλεγε το 1996, στο 6ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ο βουλευτής Μιχάλης Χαραλαμπίδης*!
Κι επειδή ο άνθρωπος ΔΕΝ ήταν προφήτης, είναι σαφές ότι τα όσα προβλέπει με ανατριχιαστική ακρίβεια για το 2010, δεν αποτελούν "κληρονομικό χάρισμα" αλλά καθαρή, έντιμη και ανεπηρέαστη πολτική κρίση!

Αραγε πού είναι τώρα ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης; Και πού είναι οι Σύνεδροι του ΠΑΣΟΚ που το 1996 τον άκουγαν, χαρακτηρίζοντάς τον "γραφικό"; Ακούστε μέχρι το τέλος τα όσα λέει για την Ελλάδα, 14 χρόνια πριν!

*Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1951. Σπούδασε Πολιτικές-Οικονομικές Επιστήμες καθώς και μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης. Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας διωκόμενος διέφυγε παράνομα στην Ιταλία. Συμμετείχε στην επταμελή ομάδα που συνέγραψε την ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ της 3ης του Σεπτέμβρη στο Μόναχο της Γερμανίας τον Αύγουστο του 1974.

Ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ από το 1977. Λόγω σοβαρών πολιτικών διαφωνιών αποχωρεί απο το ΠΑΣΟΚ και ιδρύει τη «Δημοκρατική Περιφερειακή Ένωση». Είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ένωσης για τα Δικαιώματα και την Απελευθέρωση των Λαών, διεθνούς μη κυβερνητικής οργάνωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ. Το 1988 στην εισήγησή του στο Δεύτερο Παγκόσμιο Ποντιακό Συνέδριο πρότεινε τη δημιουργία μιας πόλης στα παράλια της Θράκης. Το 1994, το Ελληνικό Κοινοβούλιο υιοθέτησε την πρότασή του για την αναγνώριση της 19ης Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.