Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΙΝΑΣ-ΗΠΑ ΑΡΧΙΣΕ



nomisma-1-naiΤο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων κάνει λόγο για έναρξη οικονομικού πολέμου, μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, μετά από την ψήφιση από την αμερικανική Γερουσίας σχεδίου νόμου που προβλέπει την επιβολή εμπορικών κυρώσεων στην Κίνα.

Αυτό θα συμβεί σε περίπτωση που εξακολουθήσει η Κίνα να κρατά υποτιμημένο το νόμισμά της, το γουάν. Η αύξηση της ισοτιμίας του γουάν, αποβλέπει στον έλεγχο των εξαγωγών, ενώ όσο η Κίνα κρατά την αξία του νομίσματός της υποτιμημένο, δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό στις διεθνείς αγορές.
Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών προειδοποίησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα να μη επιβάλλει κυρώσεις στην περίπτωση που δεν ανατιμηθεί του γουάν.
Να υπενθυμίσουμε, ότι όταν μιλούμε για κινεζικά προϊόντα, στο μεγαλύτερο μέρος τους πρόκειται για προϊόντα των πολυεθνικών που έφυγαν από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.
http://www.liako.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.