Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Λάρισα 1η Στρατιά ΓΕΣ Φράγκος Φραγκούλης Παρ.4-11-2011Κατάθεση ψυχής(video)


Βαρυσήμαντη τοποθέτηση με πολιτικό περιεχόμενο του απερχόμενου αρχηγού ΓΕΣ Στρατηγού Φραγκούλη Φράγκο στην 1η Στρατιά Λάρισας (αποκλειστικό βίντεο) 


Στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος: «Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε πιστοί στη Δημοκρατία και στο Σύνταγμα… …μας χρωστάνε δεν τους χρωστάμε…»

Έβγαλε τα εσώψυχά του ο «εκρηκτικός» απερχόμενος αρχηγός ΓΕΣ στρατηγός ε.α. πλέον Φραγκούλης Φράγκος, στην τοποθέτηση που έκανε κατά την...
διάρκεια της δεξίωσης στην τελετή παράδοσης – παραλαβής, της διοίκησης της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα, το περασμένο Σάββατο.
Ο Στρατηγός έκανε εκτενή αναφορά στα πρόσωπα της ηγεσίας του Στρατού και της 1ης Στρατιάς, πρώην και νυν. Αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελέσθηκε στο στρατό και τι θα πρέπει να γίνει.
Επίσης, αναφέρθηκε στην αντιαρματική τάφρος 130 χιλιομέτρων στον Έβρο, πλάτους 32 μέτρων και βάθους 7, η οποία δεν θα είναι απλά μία τάφρος, αλλά υπάρχουν φιλόδοξα σχέδια - μελέτες χωρίς κόστος για ένα πλωτό ποτάμι που θα μπορεί να συνδεθεί με τον Δούναβη, το Ρότερνταμ, Άμστερνταμ, Αμβούργο.
Το έργο γίνεται από το Μηχανικό και για την δημιουργία της τάφρου έπεσε πολύ δουλειά από φιλότιμους στρατιώτες, τώρα που τα δημοσιονομικά της χώρας δεν είναι καλά. Μίλησε για την παρούσα εχθρική απειλή, την αποκάλυψη του σχεδίου «Βαριοπούλα» κ.α. από τα οποία μερικά μπορεί να αναφέρει, άλλα όχι! Επιβάλλεται ένα έχουμε έναν επιχειρησιακό σχηματισμό, όχι μόνο στον Έβρο. Τόνισε πως ορθός επεβλήθη η κάθετη δομή διοίκησης και πιστεύει πως τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Υπάρχει δωρεάν μελέτη αξίας 3.000.000 ευρώ για δημιουργία κάθετου άξονα της Εγνατίας. «Αυτά τα λέω γιατί ελέχθη κάποτε πως δεν είναι και παραγωγικός ο στρατός, ε όχι αυτό δεν το δεχόμαστε!».

Στη συνέχεια, είπε πως μόνο με θάρρος θα πάμε μπροστά και το αύριο θα είναι καλύτερο.
«Μας χρωστάνε δεν τους χρωστάμε, μας χρωστάν πολιτισμό, μας χρωστάν ηθικές αξίες, αρχές και να μην πω μας χρωστάνε και αυτά που μας πήρανε το ’41. Γι’ αυτό μπορούμε να κοιτάμε κατάματα όλον τον κόσμο…».

Ο Στρατηγός είπε για την ερώτηση που του έγινε για το τι θεωρεί επιτυχία να γίνει, ανέφερε: «Να μπορέσουμε να πάρουμε τα 2,5 δισεκατομμύρια δωρεάν στρατιωτικό υλικό… …να συνεχίσουμε τα εξοπλιστικά μας, να ‘ρθούνε τα πυρομαχικά των 120 χιλιοστών… …να φτιάξουν των 40 χιλιοστών, να πάρουμε τα πυρομαχηκά που χρειαζόμαστε για τα ελικόπτερα, να γίνει η αναβάθμιση των Απάτσι.
Βίντεο Νίκος Σαλέπης Τρίκαλα salepisn@otenet.gr κιν. 6976658568. Ιστοσελίδες www.trikalaola.gr και www.trikalaola.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.