Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

ΟΤΕ: Λαμβάνουμε μέτρα προστασίας έναντι επαναφοράς της δραχμής...


ΟΤΕ λαμβάνει προληπτικά πέτρα για την περίπτωση, που η Ελλάδα εγκαταλείψει την Ευρωζώνη”. Αυτό δήλωσε ο CFO του οργανισμού, Kevin Copp, σε συνέδριο της Morgan Stanley, στη Βαρκελώνη.  Προσέθεσε, μάλιστα, ότι “εξετάζουμε το είδος των δράσεων, που πρέπει να αναλάβουμε, ώστε να προφυλαχθούμε από αυτή την κατάσταση".


Όπως επισήμανε, πρωταρχικός στόχος είναι να...
προστατευθεί η ρευστότητα του οργανισμού. Την τελευταία χρονιά, η εταιρία έχει μεταφέρει τα χρήματά της από τις ελληνικές σε ξένες τράπεζες, πρώτα εντός και μετά εκτός Ελλάδας. Είπε ακόμη ότι ο ΟΤΕ διατηρεί σε ελληνικές τράπεζες μόνο τα χρήματα, που χρειάζεται για λειτουργικούς σκοπούς. Ο ΟΤΕ προσπαθεί να πουλήσει το 20% της Telekom Serbija, που κατέχει, καθώς και άλλα περιουσιακά στοιχεία, ώστε να αντλήσει και άλλη ρευστότητα.


“Ό,τι μπορούμε να κάνουμε για να προστατέψουμε τις καταθέσεις μας, το έχουμε κάνει”, είπε ο κύριος Copp, όπως μετέδωσε ο Dow Jonesnewswires.


Αξίζει να σημειωθεί ότι, απαντώντας στην ίδια ερώτηση, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, είχε πει ότι δεν βλέπει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.


Από:  24h.gr
http://hassapis-peter.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.