Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Ο ΟΗΕ καλεί το Ισραήλ να εξοφλήσει τα χρέη του προς την Παλαιστίνη

Image
O Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, ζήτησε από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μοπενιαμίν Νετανιάχου την καταβολή των χρημάτων τα οποία οφείλει το Ισραήλ στους Παλαιστίνιους, μια διαδικασία που πάγωσε μετά την ένταξη της Παλαιστίνης στην UNESCO.

Σε τηλεφωνική του επικοινωνία αργά χθες Τρίτη, ο Γενικός Γραμματέας ζήτησε από τον πρωθυπουργό Νετανιάχου να επαναληφθεί άμεσα η μεταβίβαση στους Παλαιστίνιους των οφειλόμενων χρημάτων από φόρους και τελωνειακά δικαιώματα, σύμφωνα με τις νόμιμες υποχρεώσεις του Ισραήλ, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Μάρτιν Νεζίρκι.
«Εξέφρασε επίσης τη βαθιά του ανησυχία μετά την ανακοίνωση του Ισραήλ για την ανέγερση νέων εβραϊκών οικισμών, συμπεριλαμβανομένης της ανατολικής Ιερουσαλήμ, η οποία υπονομεύει τις ειρηνευτικές προσπάθειες που είναι σε εξέλιξη και παραβιάζει το διεθνές δίκαιο», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.
Ο Μπαν Κι-μουν «υπογράμμισε την ανάγκη για αποκλιμάκωση της παρούσας κατάστασης ώστε να δημιουργηθεί το κατάλληλο περιβάλλον για την επανάληψη των απευθείας διαπραγματεύσεων μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων».
Η Παλαιστινιακή Αρχή ζήτησε τη Δευτέρα από τα Ηνωμένα Έθνη να παρέμβουν στην ισραηλινή κυβέρνηση για να τερματίσουν το πάγωμα της μεταβίβασης των οφειλόμενων πόρων.
Τα χρήματα αυτά προέρχονται από τα τελωνειακά δικαιώματα και τον ΦΠΑ που το Ισραήλ παρακρατεί από τα προϊόντα που προορίζονται για τους Παλαιστίνιους και τα οποία διακινούνται μέσω των λιμανιών και αεροδρομίων του Ισραήλ. Τα χρήματα αυτά αποδίδει στην Παλαιστινιακή Αρχή.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.