Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Προειδοποίηση Μπαρόζο για το κόστος διάλυσης της ευρωζώνης


Προειδοποίηση Μπαρόζο για το κόστος διάλυσης της ευρωζώνηςΓια το τεράστιο οικονομικό κόστος που θα προκαλέσει τυχόν διάλυσης της ευρωζώνης προειδοποίησε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, καλώντας τη Γερμανία να δείξει ηγετική διάθεση στην επίλυση της κρίσης χρέους.

Σε ομιλία του στο Βερολίνο, ο Μπαρόζο τόνισε ότι το ΑΕΠ της Γερμανίας θα μπορούσε να μειωθεί κατά 3% αν η ευρωζώνη συρρικνωθεί σε λίγα μέλη, ενώ θα χαθούν 1 εκατ. θέσεις εργασίας.
Κάτι τέτοιο, ανέφερε, θα καταστρέψει το μέλλον της επόμενης γενιάς.
Επίσης, κάλεσε Βόρειες και Νότιες χώρες να βρουν τη χρυσή τομή, προσθέτοντας ότι δεν θα πρέπει να υπάρξουν διαχωρισμοί μεταξύ μελών της ΕΕ και μελών της ευρωζώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.