Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Σκληρούς όρους βάζει ο Λ. Παπαδήμος

του Κώστα Χαρδαβέλλα

Είπε τελικά το μεγάλο «ναι» ο Λ. Παπαδήμος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και είναι θέμα ωρών η ορκωμοσία καθώς και των υπουργών της νέας κυβέρνησης , οι οποίοι είναι της απόλυτης έγκρισης Σαμαρά και Παπανδρέου.



Η πρώτη κρούση στον κ. Παπαδήμο έγινε από τον Γιώργο Παπανδρέου το πρωί του Σαββάτου...


Στην αρχή ο κ. Παπαδήμος επιφυλάχθηκε να απαντήσει και τελικά το πρώτο "ναι" το είπε χθες το απόγευμα. Στη διάρκεια της συνάντησης του κ. Παπούλια με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Παπαδήμο που είχε φθάσει στην Γερμανία ήδη από την Βοστόνη της Αμερικής και του είπε ότι τον περιμένουν στην Αθήνα για να ορκιστεί ως νέος πρωθυπουργός.

Από εκείνη τη στιγμή και μετά άρχισαν συνεχείς τηλεφωνικές συζητήσεις με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς για τον καθορισμό του πλαισίου λειτουργίας της νέας κυβέρνησης και του ρόλου του νέου πρωθυπουργού.

Ο κ. Παπαδήμος ξεκαθάρισε από την αρχή ότι δεν θα παίξει το ρόλο απλά ενός εκτελεστικού οργάνου που θα ρωτάει συνεχώς τον Αντώνη Σαμαρά και τον Γιώργο Παπανδρέου τι πρέπει να κάνει και τι απόφαση θα πρέπει να παίρνει. Ζήτησε επίσης συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και πλαίσιο των μέτρων, ώστε να γνωρίζει τις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει η κυβέρνηση Παπανδρέου.

Επίσης, ο κ. Παπαδήμος επιθυμεί να παραμείνει στο υπουργείο Οικονομικών ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και να έχει μία τελική άποψη για τα πρόσωπα στα πέντε βασικά υπουργεία Εξωτερικών, Εσωτερικών, Εργασίας, Υγείας και Παιδείας.

Οι κκ. Λοβέρδος και Διαμαντοπούλου θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα παραμείνουν στα υπουργεία τους.

Στα υπόλοιπα θα υπάρξουν αλλαγές προσώπων.
http://www.newsbomb.gr/

http://www.on-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.