Σάββατο, 21 Ιουλίου 2012

Ρωσία: Προειδοποίηση Πούτιν για τη Συρία


Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν υποστήριξε σήμερα ότι οποιαδήποτε απόπειρα γίνει για να ενεργήσει κάποια χώρα εκτός του πλαισίου του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, όσον αφορά τη Συρία, θα αποδειχθεί "μάταιη". "Σύμφωνα με τον πρόεδρο, κάθε προσπάθεια να δράσει (κάποια χώρα) εκτός του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα είναι αναποτελεσματική και θα πλήξει το κύρος αυτού του διεθνούς οργανισμού", είπε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, ο εκπρόσωπος του Πούτιν, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.


Οι δηλώσεις του Πούτιν έγιναν κατά τη συνεδρίαση του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας, ενός συμβουλευτικού οργάνου που καθορίζει την πολιτική, όσον αφορά την εθνική ασφάλεια της χώρας.
Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η Μόσχα απορρίπτει τις κατηγορίες της Δύσης, σύμφωνα με τις οποίες το ρωσικό βέτο στο ψήφισμα που κατατέθηκε την Πέμπτη στο Συμβούλιο Ασφαλείας "θα επιτρέψει να συνεχιστεί η βία στη Συρία".
capital

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.