Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Δεν αποκλείει έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ ο αυστριακός καγκελάριος

Δεν αποκλείει την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ο καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των
 Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν.
Σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Έστεραιχ», ο κ. Φάιμαν σημειώνει ότι η έξοδος από την ευρωζώνη είναι μία περίπτωση, αν η Ελλάδα δεν εκπληρώσει τους όρους και δεν εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις.

Αφού επισημαίνει πως μία επιστροφή στο νέο-παλιό νόμισμα, όπως η δραχμή, σίγουρα δεν θα είναι για την Ελλάδα λιγότερο δύσκολη από την παραμονή της στην ευρωζώνη, τονίζει ότι η απόφαση για έξοδο από την ευρωζώνη είναι θέμα της ίδιας της ενδιαφερόμενης χώρας.
Διευκρινίζει παράλληλα πως για να υπάρξουν περαιτέρω εκταμιεύσεις των δόσεων του δανείου θα πρέπει να εφαρμοστούν τα συνδεόμενα με αυτό, μέτρα, γεγονός που σημαίνει, όπως ο ίδιος αναφέρει, ότι πριν οι Έλληνες αποδείξουν πως εφαρμόζουν τους όρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ «δεν θα υπάρξουν περαιτέρω χρήματα».
http://www.blog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.