Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2011

Η Τουρκία θέλει μερίδιο στη Μεσόγειο…
Η γνωστή έκφραση λέει «χέρι που δεν μπορείς να το κόψεις, φίλα το». Ουσιαστικά αυτή ήταν η απάντηση του Τούρκου Υπουργού Μεταφορών, Ναυτιλίας και Τηλεπικοινωνιών προς τον Σιμόν Πέρες που επισκέφθηκε την Κύπρο.
Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, έπειτα από την ανακοίνωση Κύπρου και Ισραήλ, ότι θα εργαστούν για κοινό όραμα στη Μεσόγειο, έσπευσε να τονίσει ότι η Τουρκία δε γίνεται να μείνει έξω από αυτά τα σχέδια!. Αν και ποτέ οι δύο ηγέτες δεν απέκλεισαν την Τουρκία, με την προϋπόθεση ότι συμπεριφέρεται ορθολογικά και όχι ως κράτος παρίας.


Αλλά ως γνήσιος Τούρκος πολιτικός, που για να γίνει κατανοητός χρειάζεται να χρησιμοποιήσει και όρους βίας, δήλωσε ότι «το Ισραήλ δε θα τολμούσε να απειλήσει με βία την Τουρκία»!
Συνεχίζοντας τις άκυρες σε χρονική στιγμή και ουσία δηλώσεις του, δήλωσε για άλλη μια φορά ότι «ο οδικός χάρτης της Τουρκίας στο ζήτημα είναι ήδη συγκεκριμένος» και ότι δεν πρόκειται να υλοποιηθούν προγράμματα στην Ανατολική Μεσόγειο χωρίς την συγκατάθεσή της.
Και για να καταστήσει ακόμα πιο ξεκάθαρα τα πράγματα, τόνισε ότι η Τουρκία είναι η «στρατιωτική ασφάλεια» στη Μέση Ανατολή, τα Βαλκάνια και τον Καύκασο και ότι «χωρίς πρέπει να ληφθεί η έγκριση της Τουρκίας» για την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου στην περιοχή!
Όμως, επειδή οι γεωτρήσεις στην Κύπρο άρχισαν εδώ και καιρό, χωρίς την έγκριση της «Υψηλής Πύλης», το σοφό θα ήταν να φρονούμε για το τι θα σημάνουν αυτά τα λόγια στην περίπτωση εξορύξεων σε περιοχές νότια της Μεγίστης (Καστελόριζου) ή νότια της Κρήτης.
defence-point

http://greeknation.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.