Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Ο Παπανδρέου αποχωρεί από την πρωθυπουργία

«Ο Παπανδρέου αποχωρεί από την πρωθυπουργία»
Την εκτίμηση ότι η πρωθυπουργική θητεία του Γεωργίου Παπανδρέου έφτασε στο τέλος της...

διατυπώνει, σχεδόν, στο σύνολό του ο αυστραλιανός Τύπος, μετά τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

«Στην Ευρώπη έγινε ανεπιθύμητος. Oι Ευρωπαίοι τον άφησαν στα κρύα του λουτρού» γράφει η εφημερίδα The Australian, ενώ εκφράζει αμφιβολίες αν η κυβέρνηση θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης.

«Καλά έκανε και ζήτησε το δημοψήφισμα ο Παπανδρέου. Οι θυσίες που ζητά η Γερμανία από τους Έλληνες είναι μεγαλύτερες απ' αυτές που έκαναν οι Γερμανοί, αμέσως μετά τον πόλεμο» αναφέρεται σε άρθρο γνώμης της ίδιας εφημερίδας. Προσθέτει πως ο κ. Παπανδρέου έκανε τόσο τους Έλληνες να κατανοήσουν τι διακυβεύεται, αλλά και τους Ευρωπαίους, πως οφείλουν να αναθεωρήσουν κάποιες πολιτικές τους.

«Η Ελλάδα απειλείται με έξωση από το ευρώ» είναι ο τίτλος της έγκυρης οικονομικής εφημερίδας The Australian Financial Review. H εφημερίδα, που αφιερώνει αρκετές σελίδες της στις εξελίξεις, σημειώνει πως λόγω της ελληνικής κρίσης συνεχίστηκε η πτώση στις αυστραλιανές συναλλαγές καθώς και της αξίας του δολαρίου Αυστραλίας. Δημοσιεύει ακόμα ένα πορτραίτο του Έλληνα πρωθυπουργού για τον οποίο αναφέρει ότι «πίσω από την ευγένεια και την ηρεμία του κρύβεται ένας άνδρας με ατσάλινη θέληση».

 http://24wro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.