Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

ΕΡΜΗΣ Ο ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ-Η ΒΑΠΤΙΣΗ TΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΠΡΟ 11000 ΕΤΩΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΤΟΝ ΥΙΟ ΤΟΥ ΤΑΤ ΚΕΦ. 4-
Ο Ο Θεός δημιούργησε τα πάντα με το ΛΟΓΟ Του.

Ολα τα όντα τα δημιούργησε η θέλησή Του..Το σώμα του Θεού δεν είναι χειροπιαστό.Θεός δεν είναι ορατός ούτε μετρητός ούτε έχει διαστάσεις.Με κανένα άλλο σώμα δεν μοιάζει.Δεν είναι ούτε πύρ ούτε νερό,ούτε αέρας,ούτε πνεύμα.Αγαθός καθώς είναι θέλησε να κοσμήσει τη Γή.
Γι αυτό έστειλε τον άνθρωπο στη Γη που είναι ζώο αθάνατο ,ζώο θνητό.Ο κόσμος των ζώων θα είναι αιώνια ζώο.Ο κόσμος έχει πάρει το χάρισμα από το Θεό και του Λόγου και του Νού.Και γι αυτό ο άνθρωπος γνώρισε το δημιουργό του και τον θαύμασε.
Και τον μεν λόγο τον χάρισε σε όλους τους ανθρώπους όχι όμως και τον Νούν.Ο Νούς είναι ένας άθλος και τον άθλο τον παίρνουν μόνο οι επίλεκτες ψυχές.
Κρατήρα μεγάλο γέμισε και τον έστειλε στους ανθρώπους με κύρηκα και με την εντολή να τους πεί.Βαπτιστείτε σε αυτόν τον κρατήρα όποιοι από σας πιστέυουν ότι μια μέρα θα ξαναγυρίσουν στον δημιουργό τους....
Και όσοι μεν δέχτηκαν το κήρυγμα και βαπτίστηκαν στον κρατήρα του Νού,αυτοί έγιναν τέλειοι άνθρωποι μια και δέχτηκαν τον νουν όσοι όμως δεν δέχτηκαν το κήρυγμα αν και είναι λογικοί δεν εννόησαν τι έκαναν αμάρτησαν.
Οι αισθήσεις αυτών των αμαρτωλών ανθρώπων έμειναν παραπλήσιες με τις αισθήσεις των χωρίς λογική ζώων.Σε αυτούς τους ανθρώπους φωλιάζει στο είναι τους η οργή και ο θυμός...Δεν θαυμάζουν τα άξια της θέας αλλα τις ηδονές και την όρεξη,πιστεύοντας ότι είναι τα μόνα αγαθά της ζωής.Οσοι όμως από τους ανθρώπους μετέσχουν της δωρεάς του ΘΕΟΥ,αυτοί είναι αθάνατοι αντί να είναι θνητοί.Ενιωσαν την ουσία πως τα αγαθά των αμαρτωλών της γης είναι μια συμφορά και περιφρονώντας τα προετοιμάζουν με καλές πράξεις την άνοδο προς τον ένα Θεό.
Αυτή είναι η επιστήμη του Νού ,η κατανόηση του Θεού γιατί ο κρατήρας του Νού,η κατανόηση του Θεού γιατί ο κρατήρας του Νού στον οποίο βαπτίστηκαν οι άνθρωποι ήταν θείος.
ΤΑΤ-Και εγώ θέλω να βαπτιστώ σε αυτόν τον κρατήρα πατέρα
ΕΡΜΗΣ- Εάν δεν μισήσεις πρώτα το σώμα σου ,παιδί μου δεν μπορείς να αγαπήσεις τον εαυτό σου .Αν όμως αγαπήσεις τον εαυτό σου και νου θα έχεις και έχοντας νου θα μεταλάβεις τα της επιστήμης.
ΤΑΤ-Γιατί τα λές αυτά πατέρα
ΕΡΜΗΣ-Γιατί είναι αδύνατο παιδί μου και τα δύο να έχεις ,και τα θνητά και τα θεία και το σωματικό και το ασώματο,στα οποία βρίσκονται το θνητό και το θείον.Και τα δύο αυτά δεν μπορείς να τα προσκυνήσεις μαζί.
Η εκλογή του καλύτερου θα επιφέρει στον άνθρωπο την αποθέωση και την ευσέβεια προς τον Θεό .Απεναντίας η εκλογή του κατώτερου θα επιφέρει τον αφανισμό του ανθρώπου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.