Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Οι ΗΠΑ δείχνουν την πόρτα εξόδου στον Γ.Παπανδρέου

Η ματαίωση του ραντεβού του Μ.Ομπάμα και του Γ.Παπανδρέου στον Λευκό Οίκο και συνεπώς και η ματαίωση του ταξιδιού του Έλληνα πρωθυπουργού στιος ΗΠΑ αποτελεί την κρίσιμη ένδειξη ότι η νυν κυβέρνηση έχει περιέλθει πλέον σε φάση αποδρομής.
Η...
αρνητική απάντηση του Μ.Ομπάμα προκάλεσε απογοήτευση στο Μαξίμου καθώς πόνταραν στο ταγίδι και στην ανανέωση της εικόνας του Έλληνα πρωθυπουργού, αλλά κυρίως στον σημειολογικό χαρακτήρα αυτού του ταξιδιού και της ποδοχής του Γ.Παπανδρέου στον Λευκό Οίκο από τον δημοφιλέστερο στην Ελλάδα Αμερικανό πρόεδρο. Οι ΗΠΑ θεωρούν ότι ο πιστότερος σε αυτές, Έλληνας πρωθυπουργός, πλέον είναι άμεσα αναλώσιμος και έτσι του συμπεριφέρονται... Όλα αυτά την ώρα που η μάχη των επιγόνων ξεκίνησε στο ΠΑΣΟΚ με το κοινό άρθρο των τριών υπουργών (Ανδρέας Λοβέρδος, Γιάννης Ραγκούσης και Άννα Διαμαντοπούλου) και θα είναι σκληρή και εξοντωτική, ειδικά αν η κυβέρνηση καταρρεύσει την Πέμπτη (δύσκολο, αλλά όχι απίθανο). Έχοντας προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις των Δ.Ρέππα και Χ.Παπουτσή, την ευαρέσκεια ου Θ.Πάγκαλου, την αμήχανη αποδοχή (ποίησε την ανάγκη φιλοτιμία…) του Ε.Βενιζέλου, αλλά και την ηχηρή σιωπή του Μ.Χρυσοχοϊδη. Η απουσία του τελευταίου από την ομάδα των «μεταρρυθμιστών» έχει την δική της σημασία, αφού επιβεβαιώνονται αυτοί που θεωρούν ότι ο Μ.Χρυσοχοϊδης θα αποτελέσει έναν ανεξάρτητο πόλο. Το πιο τρελό είναι ότι επιτίθενται σφοδρά κατά των «συντεχνιών» τις οποίες οι ίδιοι εξέθρεψαν τα τελευταία 30 χρόνια και ειδικότερα τα τελευταία 15 χρόνια! Αλλά και πρακτικά να το δει κανείς, η ολότητα των συντεχνιών (δημόσιοι υπάλληλοι, αυτοκινητιστές-ταξί, φορτηγά Δ.Χ.-εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, γατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, αγρότες κλπ) είναι το … όλον ή τουλάχιστον είναι το 80% των εργαζομένων Ελλήνων. Άρα είναι τουλάχιστον ανόητο ή δημαγωγικό να επιτίθεσαι σε αυτό που έχεις γεννήσει και έχεις εκθρέψει, δηλαδή την συντεχνιακή νοοτροπία (γιατί εκεί είναι το πρόβλημα) και σε τελική ανάλυση δεν σε πιστεύει και κανένας. Για τον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου, δεν μιλάει σχεδόν κανένας. Τον έχουν όλοι (ξε)γραμμένο, είτε ψηφιστεί την Πέμπτη το πολυνομοσχέδιο είτε όχι! Κανένας στην κυβέρνηση δεν πιστεύει ότι μπορεί να προχωρήσει και πρώτα απ’όλους ο ίδιος. Ακόμα και ο Ε.Βενιζέλος που υποστηρίζει δημοσίως ότι μπορεί η κυβέρνηση να συνεχίσει να σέρνεται, πρακτικά οδηγεί σε εκλογές με τις πράξεις του.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

 http://anti-ntp.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.