Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

ΗΠΑ προς Τουρκία: Σε περίπτωση σύγκρουσης της Τουρκίας με το Ισραήλ, οι ΗΠΑ θα στηρίξουν το Ισραήλ

ImageΞεκάθαρη θέση υπέρ του Ισραήλ φέρεται να έχει πάρει η κυβέρνηση Ομπάμα στην τουρκο-ισραηλινή διένεξη σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Wall Street Journal.

Το άρθρο το υπογράφουν οι συντάκτες Jay Solomon και Marc Champion οι οποίοι αναφέρουν ότι η ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον ζήτησε από την τουρκική κυβέρνηση να σταματήσει τις ενέργειες που μπορεί να απειλήσουν την ειρήνη στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου.
Με μία σαφή προειδοποίηση η αμερικανική πλευρά ξεκαθάρισε στην Τουρκία ότι σε περίπτωση ένοπλης σύγκρουσης με το Ισραήλ οι ΗΠΑ θα πάρουν ξεκάθαρα την θέση του Ισραήλ.
Στο ίδιο άρθρο οι συντάκτες αναφέρουν ότι οι στρατιωτικές ενέργειες της Τουρκίας στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Αν. Μεσογείου απειλούν συμφέροντα των ΗΠΑ στην περιοχή και συγκεκριμένα το σχέδιο εξόρυξης υδρογονανθράκων, που ανέλαβε εντός της κυπριακής ΑΟΖ η αμερικανική εταιρεία Noble Energy.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.