Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Ποιός θα ελέγχει τις τράπεζες; (το μεγάλο κόλπο)


Ότι το τραπεζικό σύστημα θα κρατικοποιηθεί είναι δεδομένο. Αν το κούρεμα θα είναι άνω του 30%, τότε θα κρατικοποιηθούν όλες οι τράπεζες. Και το μέγα ερώτημα είναι ποιος θα διορίσει τις νέες διοικήσεις! Ο κ. Βενιζέλος ή ο διάδοχος του κ. Τρισέ;
Οι αρχάγγελοι της διαπλοκής, οι οποίοι εσχάτως εμφανίζονται και ως αρχάγγελοι της κάθαρσης, θα ήθελαν να έχουν τον πλήρη έλεγχο του παιγνιδιού. Κι επειδή αυτό δεν γίνεται με καθεστώς ΕΚΤ, ψηφίζουν και με τα δύο χέρια επιστροφή στη δραχμή! Αυτοί ξέρουν!


Το παιγνίδι τους είναι απλό: Θέλουν τις τράπεζες να βρίσκονται υπό τον απόλυτο έλεγχο των Αθηνών, επειδή πιστεύουν ότι μπορούν να πιέσουν, να εκβιάσουν και να επηρεάσουν καταστάσεις, έτσι ώστε στο όνομα της ανάπτυξης να καταφέρουν να σβήσουν ένα μεγάλο μέρος των χρεών τους! Αφού υπερχρέωσαν τις επιχειρήσεις τους και πλούτισαν οι ίδιοι, τώρα ψάχνουν τρόπο να κερδίσουν και από την κρίση. Μονά – ζυγά τα θέλουν δικά τους, όπως κάνουν εδώ και δεκαετίες.
Μόνο που αυτά δεν μπορούν να συμβούν όσο η Ελλάδα παραμένει στην ζώνη του ευρώ. Από την στιγμή που τα χρήματα θα τα δώσει η Ευρώπη, η ΕΚΤ θα είναι αυτή που θα έχει αποφασιστικό ρόλο στον διορισμό των διοικήσεων των νέων τραπεζών και κυρίως στους κανόνες λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος. Κι επειδή αυτό το γνωρίζουν, ότι δεν μπορούν να επιβάλλουν τις τριτοκοσμικές τους αντιλήψεις στους ευρωπαίους, μεθοδεύουν συστηματικά την έξοδο από το ευρώ και την επιστροφή στην δραχμή.
Η χώρα δεν οδηγήθηκε στην καταστροφή επειδή υπήρξαν μόνο ορισμένοι επίορκοι πολιτικοί που προτίμησαν την οδό της φαυλότητας από εκείνη του πατριωτισμού. Ήταν ένα σύνολο δυνάμεων που βρέθηκαν με την ανοχή της κοινωνίας στα υψηλότερα επίπεδα της πυραμίδας. Ήταν πολιτικοί, επιχειρηματίες, συνδικαλιστές, εκδότες. Σήμερα οι δυνάμεις αυτές είναι ζαλισμένες από τις εξελίξεις, αλλά δεν φαίνονται διατεθειμένες να αφήσουν τα ηνία της χώρας από τα χέρια τους.
Στην πράξη ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία αντιλαμβάνονται τις εξελίξεις ως μία ακόμη μάχη των μηχανισμών τους. Αδυνατούν να αντιληφθούν ότι και οι δύο είναι μέρος του προβλήματος, ότι έχουν βαρύτατες ευθύνες για το γεγονός ότι η χώρα έφτασε στην χρεοκοπία. Θα μπορούσαν να γίνουν χρήσιμοι, έστω και τώρα, αρκεί να άφηναν κατά μέρος την στρατηγική της διαπάλης για την κατάληψη της εξουσίας και να λειτουργούσαν για μία έστω φορά ως υπηρέτες του δημόσιου συμφέροντος. Αλλά αυτό ξεπερνάει τις δυνάμεις τους…
Οι δυνάμεις της διαπλοκής είναι βαθιά ριζωμένες στην κοινωνία, στην πολιτική και επιχειρηματική ζωή και δεν θα μας κάνουν την χάρη να φύγουν από μόνες τους. Μπορεί να έχουμε δύο κόμματα εξουσίας, αλλά στην πραγματικότητα μιλάμε για ένα νόμισμα που έχει δύο όψεις. Δεν θέλουμε να είμαστε άδικοι και ισοπεδωτικοί και να υποστηρίξουμε ότι πάντα έτσι ήταν. Το σίγουρο, όμως, είναι ότι σήμερα έτσι είναι. Αν δουν ότι το παιγνίδι χάνεται και ότι δεν θα έχουν λόγο στα σημαντικά θέματα της καθημερινότητας, θα προτιμήσουν να οδηγήσουν την χώρα στην δραχμή!
Είναι κρίσιμες οι επόμενες ημέρες. Η κρατικοποίηση των τραπεζών είναι αναπόφευκτη. Ο διορισμός των νέων διοικήσεων και η διαχείριση των χρεών των μεγάλων επιχειρήσεων αποτελεί το κλειδί της ιστορίας. Όταν οι δυνάμεις της διαπλοκής καταλάβουν την πλάνη τους και γίνει πλέον στην πράξη ξεκάθαρο ότι δεν μπορούν να ελπίζουν σε διαγραφή των χρεών τους υπό καθεστώς ΕΚΤ, τότε θα επιχειρήσουν την μεγάλη ρήξη με την Ευρώπη. Θα μας γυρίσουν στην δραχμή και θα προσπαθήσουν να περάσουν στην κοινή γνώμη την προδοσία τους ως πράξη πατριωτική. Έχουν ήδη δημιουργήσει το κλίμα. Όσοι επιθυμούν τον εκσυγχρονισμό της κοινωνίας είναι «προδότες» και «υπηρέτες της κατοχικής κυβέρνησης». Κι όταν αντιλαμβάνεσαι ποιοι εκτοξεύσουν τέτοιες κατηγορίες και κυρίως απειλές για το μέλλον, τότε πραγματικά τρελαίνεσαι…

gdailynews

http://greeknation.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.