Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Η τύχη μας έχει αποφασιστεί

Επειδή αυτό το μαρτύριο της σταγόνας με την έκτη δόση του δανείου, ξέρουν καλά να το εφαρμόζουν σε βάρος του ελληνικού λαού Μέρκελ, Σαρκοζί, Όλι Ρεν και Λαγκάρντ, να σας πω τι υπάρχει στο παρασκήνιο των διάφορων συναντήσεων σωτηρίας για την Ελλάδα:

1. Μας κρατάνε «μέχρι νεωτέρας» μέσα στο ευρώ. Υπολόγισαν ότι αυτή τη στιγμή, η ζημιά για την ευρωζώνη θα είναι μεγαλύτερη από μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, παρά από μια παραμονή της με νέα δάνεια μέχρι το 2015.
2. Η έκτη δόση θα δοθεί κατά πάσα πιθανότητα τμηματικά. Δηλαδή κάθε φορά που θα υλοποιούμε κάποιες οδηγίες–αποφάσεις της τρόικας, θα μας δίνουν και ένα μέρος του δανείου. Η αρχή θα γίνει τέλος Οκτώβρη και το τέλος αυτής της «σαλαμοποίησης» της έκτης δόσης υπολογίζεται στις 15 Δεκέμβρη.
3. Κούρεμα του συνολικού χρέους της Ελλάδας θα γίνει μεταξύ 35- 50%. Αυτό σημαίνει μια πιο φτωχή Ελλάδα, τουλάχιστον για την επόμενη πενταετία, καθώς οι αγορές (Τράπεζες, ΕΚΤ κλπ.) δεν θα μας δανείζουν ούτε ένα ευρώ. Πρέπει δηλαδή να ζούμε με αυτά που παράγουμε ξεπληρώνοντας παράλληλα και το 50% του χρέους που θα έχει μείνει.
4. Η έγκριση του ετήσιου κρατικού προϋπολογισμού της χώρας θα γίνεται από μια άλλη τρόικα, η οποία με ένα μόνιμο εκπρόσωπό της στην Ελλάδα, θα παίρνει ουσιαστικές αποφάσεις, αντικαθιστώντας ουσιαστικά την κυβέρνηση.
5. «Ξένοι επενδυτές» θα έχουν πάρει την επόμενη τριετία το 80% της παραγωγής της χώρας και της κρατικής περιουσίας (ενέργεια, τουρισμός, λιανεμπόριο, συγκοινωνίες, τζόγος), επιβάλλοντας τους δικούς τους όρους σε εργαζόμενους και έλληνες καταναλωτές.
Αυτές είναι οι πικρές αλήθειες. Η τύχη μας έχει αποφασισθεί.
Θα μείνουμε έτσι αδρανείς;
http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.