Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Σαρκοζί προς Μέρκελ: Πόλεμος αν δεν ρυθμιστούν τα χρέη!



ImageΜέχρι και πολεμικές συγκρούσεις στην Ευρώπη μπορεί να πυροδοτήσει η άρνηση της Γερμανίας να βρεθεί βιώσιμη λύση για το χρέος των χωρών όπως η Ελλάδα,


η Πορτογαλία κλπ. προειδοποιεί ο ίδιος ο Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος σπεύδει στην Φραγκφούρτη για να αποφύγει τα χειρότερα!
Όλα αυτά ενώ τα τελευταία "καρφιά στο φέρετρο" της ελληνικής οικονομίας, όπως την ξέρουμε σήμερα τουλάχιστον γιατί ούτε η Ελλάδα, ούτε οι Έλληνες θα πεθάνουν, βάζει η Γερμανία με την απόφασή της να μην χρηματοδοτήσει το EFSF, πρακτικά να το ακυρώσει αφού αντί για κονδύλια δύο τρις ευρώ το αφήνει με "μόλις" 450 δισ.
Η απόφαση αυτή προκάλεσε μεγάλη ανσυχία στην Γαλλία, γιατί οδηγεί σε χρεοκοπία την ελληνική οικονομία και συνεπώς σε μεγάλες ζμιές της γαλλικές τράπεζες με τους οίκους αξιολόγησης να καραδοκούν για να "πετσοκόψουν" αυτό το τριπλό "Α" της γαλλικής οικονομίας.
Σε νέα της δήλωση η καγκελάριος Α.Μέρκελ που αναδεικνύεται σε νεκροθάφτη της ευρωπαϊκής οικονομίας τόνισε πως «οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν πρέπει να διστάσουν να προχωρήσουν ακόμη και σε δραστικές αλλαγές στους κανόνες ή ακόμη και στις Συνθήκες που διέπουν την Ευρωπαϊκή Ένωση», για να συμπληρώσει πως για την ίδια αυτό το θέμα δεν είναι ταμπού.
Ουσιαστικά δηλαδή «φωτογράφησε» τις προθέσεις της Γερμανίας να προχωρήσει άμεσα σε διαχωρισμό των «ικανών» από τους «ασθενείς» της Ευρώπης, που θα ριχτούν στον Καιάδα μέσω του Μόνιμου Μηχανισμού Στήριξης (ESM) καθώς αυτός, σε αντίθεση με το EFSF, προβλέπει διαδικασίες συντεταγμένης χρεοκοπίας για μια χώρα – μέλος του ευρώ που δεν θα είναι άλλη από την Ελλάδα και ίσως και την Πορτογαλία. 
Υπό αυτό το πρίσμα ο Γάλλος Πρόεδρος μεταβαίνει στην Φρανκφούρτη προσπαθώντας να «ξεκολλήσει» το σχέδιο εξόδου της Ευρώπης από την κρίση, αλλά χωρίς ιδιαίτερες ελπίδες.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.