Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Πατριάρχης Μόσχας: "Η Ελλάδα δεν πρέπει να χάσει την εθνική της κυριαρχία"


Γράφει η Romfea.gr - 21.05
Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης πραγματοποίησε το Σάββατο και την Κυριακή διήμερη επίσκεψη στη Μόσχα.

Χθες (Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011), πρώτη ημέρα της επισκέψεως του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. στη ρωσική πρωτεύουσα, ο κ. Καρατζαφέρης συναντήθηκε με αξιωματούχους της ρωσικής κυβέρνησης με τους οποίους συζήτησε θέματα διμερούς ενδιαφέροντος.
Σήμερα (Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011) ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. παρευρέθη στη Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στο Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος Χριστού προεξάρχοντος του Πατριάρχου Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλου.
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε Τράπεζα στην οποία παρακάθησε το σύνολο των Μελών της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θρησκευτικών Υποθέσεων και Διεθνών Εκκλησιαστικών σχέσεων της κρατικής Δούμας κ. Ποπώφ και άλλοι κορυφαίοι Ιεράρχες.
Ιδιαιτέρας τιμής έτυχε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του απευθυνόμενος προς τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο και τους άλλους
επισήμους, ευχαρίστησε για την ιδιαίτερη τιμή που του επεφύλαξαν και τόνισε τους στενούς αδελφικούς δεσμούς μεταξύ των δύο λαών οι οποίοι χρονολογούνται στα βάθη των αιώνων.

Ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε στους ισχυρούς θρησκευτικούς δεσμούς που συνδέουν άρρηκτα τον ελληνικό και το ρωσικό λαό και ζήτησε από τον προκαθήμενο της ρωσικής Εκκλησίας να προσεύχεται υπέρ του ελληνικού λαού στις δύσκολες ώρες που περνά το έθνος και η Ορθοδοξία.
Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών απαντώντας στον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρη κατέπληξε άπαντες με τα ιδιαίτερα θερμά λόγια με τα οποία αναφέρθηκε για την Ελλάδα και το πρόβλημα το οποίο αυτή τη στιγμή η χώρα μας αντιμετωπίζει.
«Αξιότιμε Πρόεδρε του Ελληνορθόδοξου κόμματος κ. Καρατζαφέρη, Σας υποδέχομαι με χαρά. Όταν παρακολουθούσαμε στην τηλεόραση αυτές τις απερίγραπτες σκηνές από την Αθήνα, η καρδιά μας πλημμύριζε από δάκρυα γιατί ο ελληνικός λαός είναι συνδεδεμένος με εμάς με χιλιάδες μικρά νήματα ιστορίας και ορθοδοξίας. Είναι ο λαός με τον οποίο μας συνδέει η ορθόδοξη πίστη. Θέλω να ευχηθώ στο κόμμα σας και σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας, σωφροσύνη, υπομονή και να βρείτε το σθένος να βγάλετε τη χώρα σας από αυτή την κρίση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης.
Εν συνεχεία πρόσθεσε: «Θα σας πω κάτι που δεν θα σας το πει κανένας πολιτικός, ούτε Έλληνας, ούτε ξένος. Τα χρήματα έρχονται και παρέρχονται. Ο πλούτος, έρχεται και παρέρχεται. Και είναι πολύ σημαντικό χάριν αυτών των δύο η χώρα να μην απολέσει την εθνική της κυριαρχία. Να μην χάσει την πίστη της. Να μην χάσει τις πολιτιστικές της αξίες. Στη Ρωσία είμαστε πεπεισμένοι ότι ο σώφρων ιστορικός αλλά και δραστήριος ελληνικός λαός θα βρει τον τρόπο να ξεπεράσει τις οικονομικές δυσκολίες όπως το έκανε άλλωστε σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν.»
«Και πιστέψτε με, είναι πολύ σημαντικό στο τέλος αυτής της πορείας οι Έλληνες να παραμείνουν Έλληνες. Ο ελληνικός ορθόδοξος λαός να διατηρήσει τις παραδόσεις του και να μην αναγκαστεί να πάει σε συμβιβασμούς και να παραδώσει την πίστη του, την εθνική του συνείδηση και τον ξεχωριστό τρόπο ζωής της ελληνικής κοινωνίας. Θα προσευχόμαστε για τους αδελφούς μας Έλληνες, για την ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία και εύχομαι μέσα από τις προσευχές αλλά και τη σκληρή δουλειά, ο αδελφός ελληνικός λαός να ξεπεράσει τις δυσκολίες του», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας.
Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης εξερχόμενος του Μητροπολιτικού Ναού του Σωτήρος Χριστού προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:
«Ολοκληρώνοντας τη διήμερη επίσκεψή μου στη Μόσχα συναντήθηκα σήμερα με της ηγεσία της ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Φεύγω γεμάτος προσδοκίες. Η ομιλία του Πατριάρχου Μόσχας και πασών των Ρωσιών είναι εκπληκτική. Νομίζω ότι απηχεί την πραγματικότητα του τι συμβαίνει στην Ελλάδα και αισθάνομαι την ανάγκη να τον ευχαριστήσω και δημόσια».
«Κάποιοι συνδέουν την όποια βοήθεια προς της Ελλάδα με την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας και της εθνικής συνείδησης. Η Μακαριότητά Του ο Πατριάρχης εστίασε σωστά. Θέλω να ελπίζω ότι όλοι θα αντιληφθούν ότι η τελευταία ελπίδα για την πατρίδα είναι από τον αδελφό ορθόδοξο λαό της Ρωσίας», πρόσθεσε ο κ. Καρατζαφέρης.
Κλείνοντας υπογράμμισε: «Θέλω να πιστεύω ότι θα το αντιληφθεί η Πολιτεία, θα κάνει τις ανάλογες κινήσεις και θα συμπεριλάβει και τη μεγάλη Ρωσία σε εκείνες τις χώρες οι οποίες έχουν διάθεση, όρεξη και επιθυμία, χωρίς ανταλλάγματα σαν και αυτά που ακούστηκαν από τον Πατριάρχη για τη σωτηρία της πατρίδας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.