Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2011

Επικίνδυνα παιχνίδια στη Μεσόγειο, με στόχο την Ελλάδα


Με τούρκικα μαχητικά στη Μεσόγειο, η Άγκυρα «τορπιλίζει» το Κυπριακό και την ΑΟΖ στο Καστελόριζο.
Συνεχίζει το παιχνίδι με τη φωτιά στην Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία, καθώς η έλλειψη στρατηγικής για την αντιμετώπιση του νέου ενεργειακού τοπίου που διαμορφώνεται στην περιοχή την εξωθεί σε συνέχιση των προκλήσεων τόσο με τη διεξαγωγή ερευνών όσο και με τη δραστηριοποίηση της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού της.

Ταυτόχρονα με την έκδοση της οδηγίας προς ναυτιλλόμενους NAVTEX αλλά και με δηλώσεις «αξιωματούχων», η Τουρκία αμφισβητεί ευθέως και την ελληνική υφαλοκρηπίδα, θέλοντας να εμπλέξει στην κρίση και την Ελλάδα.
Τις τελευταίες ημέρες, διαφορετικά περιστατικά οδήγησαν το θερμόμετρο της έντασης στα ύψη, καθώς στην περιοχή πραγματοποιείται καθημερινά ένα άτυπο «μπρα ντε φερ» μεταξύ των τουρκικών και των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων. Τη Δευτέρα ανακοινώθηκε, εξάλλου, ότι το «Πίρι Ρέις», μετά τον ανεφοδιασμό του στην Αμμόχωστο, θα επιστρέψει στην κυπριακή ΑΟΖ, νοτίως της Κύπρου, και σε περιοχή που επικαλύπτει το «Οικόπεδο 12» για συνέχιση των ερευνών του, ενώ δεν είναι ακόμη σαφές το αν η Άγκυρα θα στείλει στην περιοχή και νορβηγικό ερευνητικό σκάφος.
Όλο το άρθρο του Νίκου Μελέτη στα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ», στο τεύχος 103, που κυκλοφορεί την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2011.

http://greeknation.blogspot.com
epikaira

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.