Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

ΚΛΕΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ. ΑΥΡΙΟ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΟΛΑ



merkel_sarko_haircut_511_355- Κλείνει σήμερα στην συνάντηση Μέρκελ με Σαρκοζί στο Βερολίνο το "κούρεμα" 50% στα ελληνικά ομόλογα
- Σπεύδουν να θωρακίσουν τις τράπεζές τους από ελληνική χρεοκοπία
- Οικονομολόγοι και παράγοντες της αγοράς, μιλούν για "άνοιγμα του ασκού του Αιόλου" για την Ελλάδα

Προς “τελική λύση” και ερήμην της οδηγείται από τους ευρωπαίους εταίρους– με την Μέρκελ να σέρνει το χορό – η χώρα μας.
Σήμερα "κλείνει" η μείωση της αξίας των ελληνικών ομολόγων - το λεγόμενο haircut - που σχεδιάζεται πια στο 50% της αξίας τους αντί για 21% που είχε αποφασιστεί με την συμφωνία της 21ης Ιουλίου.
Με το σχέδιο αυτό οι ευρωπαίοι ηγέτες σπεύδουν να θωρακίσουν τις τράπεζές τους, τόσο από τις μεγάλες απώλειες στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, όσο και από ενδεχόμενη ελληνική χρεοκοπία που πια συζητείται ανοιχτά.
Είναι ενδεικτικό ότι η γερμανίδα καγκελάριος μίλησε πρόσφατα για πρώτη φορά περί αναθεώρησης των ιδρυτικών συνθηκών της ΕΕ, που θα επιτρέψει ακόμη και έξοδο χωρών από την Ευρωζώνη.
Όλα αυτά βρίσκονται στο επίκεντρο της κρίσιμης συνάντησης που θα έχουν η κ. Μέρκελ με τον γάλλο πρόεδρο Σαρκοζί στο Βερολίνο.
Κορυφαίος τραπεζίτης που μιλά στο Βήμα, αναφέρει ότι: “Τις επόμενες εβδομάδες θα διαμορφωθεί το πλαίσιο της τελικής λύσης” με αυτό να στηρίζεται σε τρεις άξονες, όπως υποστηρίζει.
“Πρώτον στην θωράκιση της Ιταλίας και της Ισπανίας, δεύτερον στην ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών και τρίτον στο 'κούρεμα' του ελληνικού χρέους”.
Σαρκοζί και Μέρκελ είναι διχασμένοι για το πως θα λειτουργήσει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας σε ελληνική χρεοκοπία. Οι γαλλικές τραπεζες έχουν μεγάλη έκθεση στο ελληνικό χρέος και ο Σαρκοζί θέλει να στηρίζονται άμεσα από το Ταμείο.
Η δε Μέρκελ που δεν έχει τόσο μεγάλο πρόβλημα, θέλει οι χώρες να αναλαμβάνουν τη στήριξη των τραπεζών τους. Για πολλούς αναλυτές, το κούρεμα του 50% θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου γιατί πια προχωράμε σε νερά αχαρτογράφητα με συνέπειες που μπορεί να είναι πολύ σοβαρές, με αλυσιδωτές αντιδράσεις που δεν έχουν ακόμη – και δεν μπορούν άλλωστε πλήρως – να προβλεφθούν.
Σύμφωνα με το Βήμα, το μεγαλο αυτό "κούρεμα" θα προκαλέσει πιστωτικό γεγονός και θα ανεβάσει τα ασφάλιστρα κινδύνου για τη χώρα μας. Στο σχέδιο έχει αντιτεθεί ο σύμβουλος του πρωθυπουργού και πρώην αντιπροέδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λουκάς Παπαδήμος, ενώ και ο απερχόμενος πρόεδρος Τρισέ έχει προειδοποιήσει ότι οι ζημιές μπορεί να είναι σημαντικες για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, με ανοιχτό το ενδεχόμενο του ντόμινο, καθώς η μία χώρα εμφανίζεται εξαρτημένη από την άλλη, διακρατώντας χρέος.
newsit.gr
Σχόλιο:
Εκτός και αν δεν το καταλάβατε, μέχρι αύριο το βράδυ, πρέπει να είναι έτοιμη και η σωτηρία και η κατάρευση. Βλέποντας και κάνοντας................
Η λεγόμενη χρεοκοπία πάντως είναι χρεοκοπία γιαλαντζί, αφού για να χρεοκοπήσεις στα αλήθεια, πρέπει να υπάρχει κάποια στιγμή που είσαι στα καλά σου.
Όλα τα κράτη του κόσμου, ανέκαθεν λειτουργούσαν με χρέος και ανέκαθεν, επειδή τα λαμόγια το παράκαναν, ένα μέρος του χρέους χαριζότανε, κάτι σαν το άρθρο 99 που ισχύει για τις επιχειρήσεις, σύμφωνα με το οποίο, όταν δεν υπάρχει χρήμα, μπορούν οι πιστωτές να πάρουν μόνο τα μισά από τα χρωστούμενα, αν συμφωνήσει το 51% από αυτούς.
Όλα τα κράτη του κόσμου είναι χρεοκοπημένα με την συμβατική έννοια, αφού η Ισπανία χρωστάει πάνω από 1 τρις, η Γερμανία 3 τρις οι ΗΠΑ 15 τρις κτλ κτλ.
Οπότε μην ψαρώσετε όταν ακούσετε περί κάποιου είδους ελεγχόμενης χροκοπίας της Ελλάδας. Θα γίνει για να πάρουν τα λαμόγια ένα ακόμη κομμάτι του πλούτου της.
Και μην πει κανείς ότι ο Λιακόπουλος λάδωσε από τον περασμένο Ιούνιο τις κυβερνήσεις όλων των κρατών και τους Νεφελίμ και τον.... Ήλιο για να κάνουν τη δουλειά στις 10 του Οκτώβρη.
Δείτε όμως τις φάτσες των καλοζωισμένων πολιτικών, Μερκέλ και Σ αρκοζί στην προκειμένη περίπτωση.
Άνετοι, χαλαροί, χωρίς προβλήματα, αφού δεν διαφέρουν από τους παρουσιαστές των δελτίων ειδήσεων, που απλά διαβάζουν τα κείμενα που κάποιοι άλλοι τους έγραψαν για να τα πουν.
Πολλοί μάλιστα θαύμαζαν στο παρελθόν την...ψυχραιμία των πολιτικών.
Δεν πρόκειται περί ψυχραιμίας φίλοι μου. Πρόκειται περί αναισθησίας, αλλά και ανικανότητας να αντιληφθούν, το μέγεθος των εγκλημάτων που διαπράττουν.
Όσον αφορά τον Ήλιο, συνεχίζει στον τετραετή του κύκλο για το φλας. Αναμένουμε..........
Καλή Κυριακή.
http://www.liako.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.