Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2011

Την άρση του casus belli ζητά η ΕΕ από τη Τουρκία!


 

Ενα σκληρό προσχέδιο κατά της Τουρκίας συζητείται την Πέμπτη στο  Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με το οποίο ουσιαστικά συστήνει έλεγχο του  στρατού και των στρατιωτικών δαπανών και ανάκληση του casus belli κατά  της Ελλάδας.

Μάλιστα προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω καλείται η Τουρκία να διευρύνει  τις προσπάθειες για εκδημοκρατισμό και να προβεί σε ενέργειες που να της  εξασφαλίζουν καλή γειτονία.


Στις αναφορές για το Κυπριακό, η Τουρκία καλείται να στηρίξει ενεργά τις  συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις, να συμβάλει με απτό τρόπο στη συνολική  διευθέτηση του κυπριακού ζητήματος και να διευκολύνει τη δημιουργία  κατάλληλου κλίματος.


Προτεινεται μάλιστα στην Τουρκία να αποσύρει άμεσα τις στρατιωτικές της  δυνάμεις από την Κύπρο και να παροτρύνει μετά επιτάσεως τις δύο  κοινότητες στην Κύπρο να εργασθούν εντατικά, κάτι που είναι και αίτημα  του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ.

http://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.