Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2011

Ενοχλημένος με Σαρκοζί ο Ερντογάν


Ενοχλημένος από τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί για το θέμα της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. -τις οποίες έκανε στην εφημερίδα Χουριέτ λίγο πριν μεταβεί στην Αγκυρα για επίσημη επίσκεψη- εμφανίστηκε χθες ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Νικολά Σαρκοζί στη συνέντευξή του στη «Χουριέτ», δήλωσε πως «είναι αναγκαίο να υπάρχουν στενές σχέσεις της Τουρκίας με την Ε.Ε., χωρίς όμως αυτές να προχωρήσουν σε τέτοιον βαθμό ώστε να ενταχθεί πλήρως στην Ενωση. Κάτι τέτοιο δεν θα ήταν επικερδές ούτε για την Τουρκία ούτε για την Ε.Ε.».


Η απάντηση του Τούρκου πρωθυπουργού στα σχόλια του Σαρκοζί, ήταν άμεση: «Εχουμε προειδοποιήσει τον Σαρκοζί για το θέμα. Του έχουμε πει πως η προσέγγισή του είναι εντελώς λάθος.
Θα τον ρωτήσω ξεκάθαρα όταν συναντηθούμε. Θα του πω, κοίτα, έκανες πάλι αυτή τη δήλωση, όμως σε μένα κάθε φορά λες άλλα».


ΕΘΝΟΣ
greeknation.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.