Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2011

Δύο πολεμικά πλοία του Ιράν, θα διέλθουν από την Διώρυγα του Σουέζ τη Δευτέρα, παρά τις έντονες αντιδράσεις του Ισραήλ


Δύο πλοία του πολεμικού ναυτικού του Ιράν θα διαπλεύσουν την Διώρυγα του Σουέζ από την Ερυθρά Θάλασσα προς την Μεσόγειο αύριο Δευτέρα, δήλωσε στέλεχος της Αρχής της Διώρυγας χθες Σάββατο.
Θα πρόκειται για τα πρώτα πλοία του Ιρανικού ΠΝ τα οποία θα διέλθουν από την Διώρυγα μετά την ισλαμική επανάσταση του 1979. Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Άβιγκντορ Λίμπερμαν δήλωσε την Τετάρτη ότι η κίνηση του Ιράν να στείλει τα πολεμικά να περάσουν την Διώρυγα και να κατευθυνθούν στη Συρία αποτελεί "πρόκληση".

Χθες στέλεχος της Διώρυγας είχε δηλώσει στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς ότι τα δύο πολεμικά πλοία δεν είχαν ακόμα λάβει άδεια διέλευσης και "δεν βρίσκονταν καν κοντά" στο θαλάσσιο χώρο αναμονής, προσθέτοντας όμως ότι η άδεια ήταν πιθανό να δοθεί "οποιαδήποτε στιγμή".
Πηγή του στρατού είχε δηλώσει την Παρασκευή ότι η ηγεσία του ενέκρινε το αίτημα του Ιράν.


e-typos

Σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση

  greeknews: [Ας μιλήσουμε επιτέλους!] Κλείστε τον διακόπτη του ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.