Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011

ΔΝΤ: «Οι ΗΠΑ πρέπει να υποτιμήσουν το δολάριο»..Η υπερδύναμη χρωστάει ασύλληπτα ποσάhttp://img.protothema.gr/BED83F0843C675E9EE059B60B359F599.jpg
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πρότεινε επισήμως στην αμερικανική κυβέρνηση να προχωρήσει σε υποτίμηση του νομίσματός της, ώστε να ενισχυθούν οι εξαγωγές της και να μειωθεί το δυσθεώρητο έλλειμμα της χώρας, ένα από τα μεγαλύτερα ελλείμματα στον κόσμο.


Η υποτίμηση του δολαρίου κρίνεται αναγκαία από τα στελέχη του ΔΝΤ, καθώς θεωρούν πως η υπερδύναμη δεν θα καταφέρει να αντεπεξέλθει στην οικονομική κρίση.


Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, στελέχη του ΔΝΤ, με σημείωμα που απέστειλαν στους υπουργούς οικονομικών της G20, έκαναν επίσης λόγο για την ανάγκη να μειώσουν άμεσα το έλλειμμά τους οι ΗΠΑ, καθώς κινδυνεύει η παγκόσμια οικονομία, κάτι που ωστόσο το ΔΝΤ θεωρεί απίθανο να το καταφέρει η αμερικανική ηγεσία.
eglimatikotita.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.