Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011

Σερβία: O επικεφαλής της ισλαμικής κοινότητας «επιτίθεται» στις αρχές


Με επεισόδια στη Σερβία, ανάλογα μ' εκείνα της Αιγύπτου και της Τυνησίας, απείλησε ο μουφτής της Ισλαμικής Κοινότητας της χώρας, Μουάμερ Ζούκορλιτς. Μιλώντας σε θρησκευτική συγκέντρωση για τον εορτασμό των γενεθλίων του προφήτη Μωάμεθ, ο κ. Ζούκορλιτς δήλωσε ότι οι αρχές στο Βελιγράδι θα πρέπει να διδαχθούν απ' αυτά που συνέβησαν στην Αίγυπτο και την Τυνησία.
«Στις πλατείες της Αιγύπτου και της Τυνησίας είχαμε σοβαρές αναταραχές, που αν δεν γίνουν μάθημα για τις σερβικές αρχές, μπορεί πολύ εύκολα να

επαναληφθούν σε κάποια πλατεία του Νόβι Πάζαρ (σ.σ. αστικό κέντρο στη περιοχή Σάντζακ, στη Ν/Δ Σερβία, όπου ο μουσουλμανικός πληθυσμός αποτελεί πλειοψηφία)», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζούκορλιτς.

Ο επικεφαλής της Ισλαμικής Κοινότητας στη Σερβία χαρακτήρισε «υποκρισία» τη συμπεριφορά των αρχών που, όπως είπε, «τις ύβρεις κατά των μουσουλμάνων αποκαλούν ελευθερία του λόγου, ενώ κάθε φορά που οι μουσουλμάνοι υψώνουν τη φωνή τους κατηγορούνται για διασπορά εθνοτικού μίσους».

Ο Μουάμερ Ζούκορλιτς ανέφερε ακόμη στην ομιλία του ότι «η συμπεριφορά της σημερινής κυβέρνησης αποτελεί συνέχεια μιας πολιτικής για την υποδούλωση του μουσουλμανικού πληθυσμού, που εφαρμόζεται τα τελευταία 100 χρόνια από κάθε αντιδημοκρατική εξουσία».

Προειδοποίησε δε ότι «τώρα, που οι μουσουλμάνοι μιλούν με μία φωνή, έχουν συμπτύξει τις γραμμές τους και δημιούργησαν θεσμικά όργανα, η πολιτική αυτή δεν θα περάσει και καλό θα ήταν για τις αρχές να διδαχτούν από την Αίγυπτο και την Τυνησία».
http://alepospita.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.