Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011

Η ηγεσία των τουρκικών ενόπλων δυνάμενω στηρίζει τους πραξικοπηματίες αξιωματικούς


Ο Αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Στρατηγός Işık Koşaner και οι Αρχηγοί των τριών Κλάδων πραγματοποίησαν επίσκεψη στις στρατιωτικές φυλακές Hasdal όπου κρατούνται οι συλληφθέντες στα πλαίσια της υπόθεσης Εrgenekon, συνολικά 24 Στρατηγοί και Ναύαρχοι και 102 αξιωματικοί εν ενεργεία. Η επίσκεψη αυτή που πραγματοποίησε ο Στράτηγος Koşaner μαζί με τον Διοικητή Χερσαίων Δυνάμεων Στρατηγό Erdal Ceylanoğlu, τον Διοικητή των Ναυτικών Δυνάμεων Ναύαρχο Eşref Uğur Yiğit, τον Διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας Πτέραρχο Hasan Aksay και με τον Γενικό Διοικητή της Στρατοχωροφυλακής Στρατηγό Necdet Özel, σχολιάστηκε από στρατιωτικούς κύκλους ως μήνυμα στήριξης και αλληλεγγύης προς τους κρατούμενους αξιωματικούς.


Η ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων μετέβη στη φυλακή με στρατιωτικό ελικόπτερο, συνοδεία του διοικητή 1ης Στρατιάς Στρατηγού Hayri Kıvrıkoğlu. Η επίσκεψη κράτησε 3,5 συνολικά ώρες στη διάρκεια της οποία υπήρξαν εκτεταμένες συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων των Αρχηγών με τους κρατούμενους. Στις δηλώσεις του μάλιστα κατά την αποχώρηση από τη φυλακή, ο Στρατηγός Koşaner έκανε λόγο για σημαντικό παρασκήνιο το οποίο οι Ένοπλες Δυνάμεις σκοπεύουν να φωτίσουν, ενόψει και της επικείμενης συνάντησής του με το πρωθυπουργό Erdogan.
Σημειώνεται πως χθες πραγματοποιήθηκε μπροστά στο μαυσωλείο του Ατατούρκ στην Άγκυρα, συγκέντρωση και πορεία των συγγενών των φυλακισμένων αξιωματικών, στην οποία συμμετείχε και ένα πλήθος 15.000 πολιτών. Κατά την πορεία, οι διαδηλωτές τραγούδησαν στρατιωτικά εμβατήρια.

strategyreport

http://greeknation.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.