Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Οι αποκρατικοποιήσεις φέρνουν πρόωρες εκλογές;

- Με δηλώσεις του ο πρωθυπουργός διαψεύδει τα σενάρια με κατηγορηματικό τρόπο
- Υπουργοί όμως και στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν το αποκλείουν
- Ρεπορτάζ και της κρατικής τηλεόρασης άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο παρά τη διάψευση του πρωθυπουργού
- Αδύνατον να βρεθούν τα 50 δισεκατομμύρια που τάξαμε στην τρόικα

Ο απαράδεκτος τρόπος που η τρόικα παρενέβη στα εσωτερικά της χώρας για την εκποίηση ελληνικής περιουσίας και η οργή της κυβέρνησης για αυτές τις τοποθετήσεις ήταν η αιτία που άνοιξε και πάλι ο ασκός του Αιόλου για τα σενάρια πρόωρων εκλογών.

Τα σενάρια αυτά τα οποία πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και κυβερνητικοί αξιωματούχοι τα αφήνουν ορθάνοιχτα, τα διέψευσε ως είθισται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου λέγοντας ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει άλλα 2,5 χρόνια διακυβέρνησης.


Διαβάστε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού


Ωστόσο παρά τις δηλώσεις αυτές και την κατηγορηματική διάψευση από τον ίδιο πρωθυπουργό, η κρατική τηλεόραση σε ρεπορτάζ της ανέφερε ότι το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών είναι ανοιχτό, κάτι που σημαίνει ότι ίσως να γνωρίζει κάτι που δεν έχει ειπωθεί ακόμα.


Είναι άξιο λόγου πως η δημόσια τηλεόραση που διαφέρει από τα ιδιωτικά κανάλια, και ως είθισται αναφέρει τις επίσημες γραμμές, αναφέρει στο ρεπορτάζ πως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.


Πάντως, το θέμα των πρόωρων εκλογών θα εξαρτητθεί από τα παρακάτω:


α) από την έκβαση της διαπραγµάτευσης για την παροχή στην Ελλάδα της επιµήκυνσης στην αποπληρωµή του δανείου των 110 δισ. ευρώ,


β) την θεσµοθέτηση του µόνιµου ευρωπαϊκού µηχανισµού στήριξης, ο οποίος θα σηµάνει το τέλος της αβεβαιότητας για τη χρεοκοπία της Ελλάδας.


Την ίδια ώρα, σε συναγερμό για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών έχει μπει και η Νέα Δημοκρατία μιας και δεν το αποκλείει ένα τέτοιο σενάριο. Μάλιστα, ο πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς προς τα μέλη του κόμματός του έχει συστήσει να βρίσκονται σε έναν διαρκή συναγερμό για τις ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές.


Η ετοιμότητα μάλιστα της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται και από την παρέμβαση του εκπροσώπου τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μιχελάκη ο οποίος παρενέβη στο δελτίο της κρατικής τηλεόρασης για να διευκρινίσει πως το μόνο κοινό για τη δημόσια περιουσία με το ΠΑΣΟΚ είναι πως και οι δύο πλευρές μιλούν για έσοδα 50 δισεκατομυρίων ευρώ. Κατά τα άλλα ο κ. Μιχελάκης τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία μιλά για αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας και όχι για πώληση, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ πως παλιότερα μιλούσε για πώληση και τώρα για αξιοποίηση.




"Πολύ πιθανή" βλέπουν την προσφυγή σε πρόωρες κάλπες στον ΛΑΟΣ και προς τούτο, όπως λένε επιτελείς του προέδρου Γ. Καρατζαφέρη, "το κόμμα προετοιμάζεται προκειμένου να μην αιφνιδιαστεί από ενδεχόμενες εξελίξεις". Μια πρόωρη εκλογική αναμέτρηση, όμως, όπως εκτιμούν, πολύ δύσκολα θα φέρει στο προσκήνιο αυτοδύναμη κυβέρνηση, ενώ θεωρείται πιο πιθανή την ανάγκη για κυβέρνηση συνεργασίας. 


Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης θεωρεί ότι οι εκλογές έρχονται όλο και πιο κοντά και εκτιμά ότι ότι η πρόωρη προσφυγή στην κάλπες "είναι μέγιστο κακό για την οικονομία", αλλά, όπως συμπληρώνει, "παράλληλα είναι και καλό γιατί θα αλλάξουν την μονοκρατορία του κ. Παπανδρέου, ο οποίος δεν δουλεύει προς την σωστή κατεύθυνση".


Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φ. Κουβέλης, μιλώντας απόψε σε κομματική εκδήλωση σον Πειραιά, κάλεσε την κυβέρνηση να αποσαφηνίσει τη θέση της όσον αφορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, τονίζοντας ότι η εκλογολογία διαμορφώνει ρευστότητα και μεγαλύτερη αποσταθεροποίηση για την οικονομία.


Διαβάστε επίσης:


Παπανδρέου: "Η κυβέρνηση έχει μπροστά της 2,5 χρόνια"


ΝΔ: Αλλο αξιοποίηση και άλλο ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου


Πείτε μας πότε και πως θα πουλήσετε σε δυο χρόνια τα ασημικά! 

http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.