Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2011

Ν.Λυγερός "Casus Belli, ΑΟΖ, Τοποστρατηγική" ΑΠΘ 23/2/11

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού
με θέμα:"Casus Belli, Aποκλειστική Οικονομική Ζώνη - ΑΟΖ, Τοποστρατηγική". Πολυτεχνική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ
23/2/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Πολυτεχνική Σχολή Θεσσαλονίκης, προκειμένου να συμβάλει στην επιστημονική, τεχνική και στρατηγική μελέτη του θέματος της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης ως εθνικoύ προβληματισμού και επέκτασης του πλαισίου των χωρικών υδάτων και του λεγόμενου Casus Belli, οργανώνει διάλεξη του Νίκου Λυγερού. Ο κ. Λυγερός εντάσσει το όλο πρόβλημα στο χώρο της τοποστρατηγικής, που αποτελεί συνδυασμό της στρατηγικής με την τοπολογία. Βασικά εργαλεία στην ανάλυσή του αποτελούν τα διαγράμματα Voronoi και η τριγωνοποίηση Delaunay, που αντιπροσωπεύουν το νέο θεωρητικό υπόβαθρο της έννοιας της μέσης γραμμής.
Με την πραγματοποίηση της εκδήλωσης αυτής, η Πολυτεχνική Σχολή Θεσσαλονίκης κάνει μια συγκροτημένη προσπάθεια όχι μόνο να εξηγήσει τη σοβαρότητα και τη σημαντικότητα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης στον ελληνικό λαό, αλλά και να δώσει, επιπλέον, το στίγμα της ως πανεπιστημιακός χώρος σ' έναν τομέα που έχει ανάγκη από δημιουργική φαντασία και καινοτόμες ιδέες, για να εξασφαλίσει αντικειμενικά αποτελέσματα πάνω στα οποία, ως επιχειρήματα, θα μπορέσει να βασιστεί και η διπλωματία μας, για να ενισχύσει τις εθνικές μας θέσεις ακόμα και σε μία κατάσταση κρίσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.