Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Και για το … Νόμπελ Οικονομίας πάει τώρα ο Πρωθυπουργός




Ενα μεγάλο μπράβο στην κυβέρνηση του Μνημονίου η οποία υιοθετώντας τα ισοπεδωτικά μέτρα που μας επέβαλαν οι ξένοι για να μας “σώσουν” κατόρθωσε το ακατόρθωτο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat η ύφεση στην Ελλάδα το τέταρτο τρίμηνο του 2010, δηλαδή ενώ είμαστε με τα… μπούνια μέσα στο Μνημόνιο, έφτασε το -6,6%. Σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο ο αρνητικός ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας αυξήθηκε κατά -1,4%. Aναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ότι η ύφεση θα ανέλθει στο 4,8% (σε ετήσια βάση), έναντι 4,6% στο τρίτο τρίμηνο του 2010 (5,7% σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία).
Σε τριμηνιαία βάση, το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 1,4% έναντι πρόβλεψης για μείωση 1,2% (1,7% σύμφωνα με την αναθεώρηση της ΕΛΣΤΑΤ).
Σε ό,τι αφορά το 2010, σε ετήσια βάση η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 5,7% στο τρίτο, 5,1% στο δεύτερο και 0,7% στο πρώτο τρίμηνο.
Σε τριμηνιαία βάση, το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 1,7% το τρίτο, 1,8% το δεύτερο και 1,9% το πρώτο τρίμηνο.
Νομίζουμε ότι δεν χάνουν πλέον το Νόμπελ Οικονομίας με τα αποτελέσματα αυτά που δείχνουν ότι η οικονομία βυθίζεται στην κρίση, το Μνημόνιο δεν ήταν απαραίτητο και τώρα η χώρα θα κληθεί να πάρει νέα μέτρα, από ξεπούλημα μέχρι φόρους και περικοπές.
Η Νέα Δημοκρατία
Δριμύ κατηγορώ για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης άσκησε, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, με αφορμή την έκθεση της Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδας.
«Η Τράπεζα της Ελλάδος τονίζει αυτό που φωνάζει εδώ και μήνες ο Αντώνης Σαμαράς και η ΝΔ“, δήλωσε ο κ. Μιχελάκης, υποστηρίζοντας πως «ο μόνος δρόμος είναι η ανάπτυξη και η αλλαγή του μείγματος οικονομικής πολιτικής. Δυστυχώς η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν ακούει. Τα αδιέξοδα του Μνημονίου και η πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου έχουν οδηγήσει την οικονομία σε παράλυση. Οι θυσίες των πολιτών πάνε χαμένες και το μέλλον είναι δυσοίωνο».
Ο κ. Μιχελάκης βασιζόμενος στα στοιχεία που δείχνουν την ύφεση στο τρίτο τρίμηνο του 2010 να φτάνει το 4,6%, τον πληθωρισμό του Ιανουαρίου να τρέχει με 5,2%, την ανεργία να εκτινάσσεται στο 13,9% τον Νοέμβριο και τα λουκέτα στην αγορά να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη σχεδίου, οράματος, ελπίδας και αναπτυξιακής προοπτικής, τονίζοντας πως η κυβέρνηση Παπανδρέου “βύθισε σε χρόνο ρεκόρ την Ελλάδα στην ύφεση, την ανεργία και λιτότητα. «Έχουν αυτοπαγιδευτεί, έχουν οδηγήσει την οικονομία και την ελληνική κοινωνία σε τραγικά αδιέξοδα», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Περισσότερα εδώ:

http://greekvoices.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.