Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Η Χάγη θα αποφανθεί για την ονομασία της ΠΓΔΜ


Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης θα εξετάσει από τις 21 έως τις 30 Μαρτίου την προσφυγή της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας, ανακοίνωσε σήμερα το Δικαστήριο.

Έξι ημέρες δημόσιων ακροάσεων προβλέπονται ενώπιον του ανώτατου δικαστικού

οργάνου των Ηνωμένων Εθνών, που είναι υπεύθυνο για την επίλυση διαφορών μεταξύ Κρατών και εδρεύει στη Χάγη.
Οι δυο πλευρές «εξέφρασαν τη διάθεσή» τους να συνεχίσουν τη διαπραγμάτευση για να εξευρεθεί λύση στο θέμα της ονομασίας, δήλωσε ο ειδικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς, μετά την αποψινή δίωρη συνάντησή του με τους αντιπροσώπους της Ελλάδας και της πΓΔΜ, η οποία πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του στο Μανχάταν. Είχαν προηγηθεί χθες το βράδυ και σήμερα το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) χωριστές συναντήσεις των δυο αντιπροσώπων με τον κ. Νίμιτς, ο οποίος τους προσκάλεσε για να δειπνήσουν απόψε μαζί.
«Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ καλή» ανέφερε ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ και «οι δυο πλευρές παρουσίασαν τις θέσεις τους», προσθέτοντας ότι υπάρχει «θετική διάθεση για επίλυση αυτού του ζητήματος».
Στη συνέχεια, τόνισε ότι η «μεγαλύτερη εξέλιξη» της τελευταίας χρονιάς ήταν ο διάλογος μεταξύ των πρωθυπουργών των δυο χωρών, υπογραμμίζοντας ότι οι συναντήσεις τους έχουν «θετικό αντίκτυπο» στην προσπάθεια για λύση του προβλήματος. 

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.