Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011

Στην Χάγη μας πάνε οι Σκοπιανοί


Στην Χάγη μας πάνε οι Σκοπιανοί
Το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου θα εξεταστεί από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης...
(ICJ) η προσφυγή της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας, όπως ανακοίνωσε χθες το Δικαστήριο.


Η ΠΓΔΜ προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης στις 17 Νοεμβρίου 2008, επειδή η χώρα μας άσκησε βέτο στην ένταξή της στο ΝΑΤΟ τον Απρίλιο του 2008 και σύμφωνα με όσα αναφέρει στην προσφυγή της, παραβίασε την ενδιάμεση συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών, του 1995.

Εντωμεταξύ δίωρη συνάντηση με τους αντιπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ είχε χθες ο ειδικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς.

Οι δυο πλευρές «εξέφρασαν τη διάθεσή» τους να συνεχίσουν τη διαπραγμάτευση για να εξευρεθεί λύση στο θέμα της ονομασίας, δήλωσε ο αξιωματούχος του ΟΗΕ. Είχαν προηγηθεί την Τρίτη το βράδυ και την Τετάρτη το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) χωριστές συναντήσεις των δυο αντιπροσώπων με τον κ. Νίμιτς, ο οποίος τους προσκάλεσε για να δειπνήσουν μαζί την Τετάρτη το βράδυ.

«Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ καλή» ανέφερε ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ και «οι δυο πλευρές παρουσίασαν τις θέσεις τους», προσθέτοντας ότι υπάρχει «θετική διάθεση για επίλυση αυτού του ζητήματος».

Στη συνέχεια, τόνισε ότι η «μεγαλύτερη εξέλιξη» της τελευταίας χρονιάς ήταν ο διάλογος μεταξύ των πρωθυπουργών των δυο χωρών, υπογραμμίζοντας ότι οι συναντήσεις τους έχουν «θετικό αντίκτυπο» στην προσπάθεια για λύση του προβλήματος.
http://24wro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.