Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΟΣ ΙΑΠΩΝΙΑ: ΚΑΘIΣΤΕ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΒΡΕΧΕΙ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ




  
121Η αντιρωσική υστερία συνεχίζεται στην Ιαπωνία. Στις 7 Φεβρουαρίου, διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στην είσοδο της Ρωσικής Πρεσβείας στο Τόκιο απαίτησαν να επιστρέψει η Ρωσία τα 4 νησιά kuril και έκαψαν τη ρωσική σημαία.

Η αστυνομία δεν παρενέβη . Ίσως οι διαδηλωτές να ξεσηκώθηκαν από τον Πρωθυπουργό Naoto Καn, ο οποίος μίλησε την ίδια ημέρα και αποκάλεσε την πρόσφατη επίσκεψη του Ντιμίτρι Μεντβέντεφ στα Kuril "ασυγχώρητη αγένεια".
Την επόμενη μέρα, 8 Φεβρουαρίου, η ρωσική πρεσβεία έλαβε μια επιστολή με μια σφαίρα και ένα σημείωμα που έλεγε ότι τα νησιά Kuril ιαπωνική γη.
H θέση της Μόσχας συνοψίζεται στο γεγονός ότι τα 4 νησιά kuril, των οποίων η κυριότητα αμφισβητείται από τους Ιάπωνες, ανήκουν στη Ρωσία ως διάδοχο της ΕΣΣΔ μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Μέχρι στιγμής, η μάχη για τα Kuril είναι διπλωματική. Αλλά κανείς δεν ξέρει τι θα κάνουν οι Ιάπωνες, όταν καθίσταται σαφές ότι οι διπλωματικές προσπάθειες είναι μάταιες.
Το πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτού του είδους σχετίζεται άμεσα με τη Ρωσία και τις ενέργειες της Γεωργίας τον Αύγουστο του 2008 στη Νότια Οσετία. Οι περισσότεροι από τους εμπειρογνώμονες δεν εξέταζαν το ενδεχόμενο μιας επίθεσης. Μέχρι την τελευταία στιγμή οι περισσότεροι από αυτούς ήταν βέβαιοι ότι η μικρή Γεωργία δεν θα κινδύνευε να τα βάλει με την πολύ ισχυρότερη Ρωσία.
Ωστόσο, όπως δείχνει η εμπειρία, όταν τα αφεντικά από την Αμερική δώσουν εντολή τα πάντα γίνονται. Η Ιαπωνία έχει πολύ ισχυρές ένοπλες δυνάμεις και με μία αστραπιαία επίθεση, μπορεί να πατήσει πόδι στα Kuril αν πάρει εντολή από τις ΗΠΑ. Θυμίζουμε ότι το τελεσίγραφο του διεθνούς κατεστημένου που προωθεί την Ατζέντα 21 στον Πούτιν, για την άνευ όρων παράδοση της ρωσικής βιομηχανίας, λήγει την 1η Απριλίου του 2011.
Ο πιο πιθανός τρόπος να τον πιέσουν είναι μία στρατιωτική ενέργεια από την Ιαπωνία. Το θέμα είναι ότι η Ρωσία δεν είναι Αμερική και ο Πούτιν δεν είναι Ομπάμα.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του liako.gr από το περιβάλον του Πούτιν, σε περίπτωση Ιαπωνικής εισβολής στα Kuril, οι Ιάπωνες θα πρέπει να είναι έτοιμοι να δούνε να βρέχει πυραύλους στο Τόκιο.
http://www.liako.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.