Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011

ΕΚΤΑΚΤΟ: Βέτο Ρωσίας-Κίνας για τη Συρία στον ΟΗΕ


Διχασμός επικρατεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για το θέμα της Συρίας.

Πριν από λίγο η Ρωσία και η Κίνα προέβαλλαν το δικαίωμα αναβλητικής αρνησικυρίας (βέτο) το οποίο διαθέτουν τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και μπλόκαραν την έκδοση απόφασης η οποία θα απειλούσε το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ με κυρώσεις.
Επίσης, η Βραζιλία, η Ινδία, ο Λίβανος και η Νότια Αφρική ακολούθησαν το δρόμο της αποχής από την σχετική ψηφοφορία.
Η εξέλιξη αυτή είναι ακόμα ένα λιθαράκι στο σκηνικό της κλιμάκωσης που καταγράφεται – επισήμως τουλάχιστον – τις τελευταίες ώρες, με τις απειλές στρατιωτικής επέμβασης από πλευράς Τουρκίας εμπλέκοντας και το ΝΑΤΟ και τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ να απειλεί… τους πάντες και τα πάντα.

Η κατάσταση έχει οδηγήσει σε ψυχροπολεμικό κλίμα το οποίο εμφανώς απειλεί την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου. Οι χώρες της Δύσης, ωστόσο, δεν φαίνεται να πτοούνται από την αναμενόμενη εν πολλοίς αποτυχία να περάσουν από το Συμβούλιο Ασφαλείας την απόφαση, κι όλα δείχνουν ότι δεν αποκλείεται να κινηθούν και χωρίς την έγκριση του ΟΗΕ…
http://www.defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.