Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2011

Κλείνουν Γυμνάσια και Λύκεια στη Γερμανία

Κλείνουν και στη Γερμανία τα σχολεία της ομογένειας! Οπως δηλώνουν οι ίδιοι, υφίστανται διπλό σοκ: από τη μια η συρρίκνωση των ελληνικών σχολείων και από την άλλη η ρατσιστική πλέον συμπεριφορά απέναντί τους (η πλειονότης των Γερμανών τούς θεωρούν οκνηρούς και αναξιόπιστους!).

Τα παραπάνω τονίζει σε τηλεφωνική επικοινωνία με την «Ε» ο μουσικοδιδάσκαλος Γιώργος Καραγιώργος, ιδιοκτήτης μουσικής σχολής στη Στουτγκάρδη.
Μάθαμε, λοιπόν, ότι από τους περίπου 130 διορισμένους εκπαιδευτικούς στο κρατίδιο Βάδη-Βιρτεμβέργη (σχολική χρονιά 2009-2010) απέμειναν 90 για τη σχολική χρονιά 2010-2011.
Για φέτος (2011-2012) υπάρχουν μόλις 45 εκπαιδευτικοί, με αποτέλεσμα να έχουν κλείσει σχολεία. «Εκλεισαν Γυμνάσια, καθώς και όλα τα Λύκεια της περιοχής, εκτός από αυτό της Στουτγκάρδης. Οι προσπάθειες των γονέων και των μελών του Δ.Σ. των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των ελληνικών κοινοτήτων δυστυχώς δεν καρποφόρησαν.
»Η φαινομενική ανικανότητα των αρμοδίων (πολιτικών και υπηρεσιών) έπεισε τους περισσότερους από εμάς πως πραγματικά πρόκειται για προγραμματισμένο σχέδιο δράσης, με στόχο να σταματήσει η λειτουργία ελληνικών σχολείων στην ομογένεια!» σημείωσε με σημασία και αναρωτήθηκε:
«Τι εισπράττουμε από την ελληνική κυβέρνηση (την νυν και τις παλαιότερες); Μείναμε έρμαια της μοίρας μας, χωρίς συνήγορους σ' αυτή τη χώρα. Δεν έχουμε βοήθεια ούτε από ελληνικούς ούτε από γερμανικούς φορείς.
Οι δάσκαλοι στερούνται βιβλία. Πολλοί από εμάς, τους γονείς, χρησιμοποιούμε παλαιότερες εκδόσεις του Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων (ΟΕΔΒ). Εχουμε δημιουργήσει κάτι σαν το κρυφό σχολειό. Πολλοί σύλλογοι έχουν απευθυνθεί στις εκπαιδευτικές αρχές των γερμανικών δήμων, για να συντονιστούν τουλάχιστον τα προγράμματα των γερμανικών σχολείων ώστε τα Ελληνόπουλα (για όσους γονείς το επιθυμούν βέβαια) να μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα των Ελληνικών μέσα από τα γερμανικά σχολεία.
»Οι εκτιμήσεις σχεδόν όλων των γονέων είναι ότι διανύουμε μια περίοδο ελληνικού σκοταδισμού, με την υπογραφή του πολιτικού μας συστήματος και των πολιτικών της Ελλάδας, που προσποιούνται».
Ο Γιώργος Καραγιώργος θεωρείται από τους πρωτοπόρους μουσικοδιδάσκαλους της Γερμανίας, ειδικός σε θέματα πολιτισμικής πολιτικής. Εχει οργανώσει από το 2004 ώς σήμερα διαπολιτιστικά μουσικά τμήματα σε δημοτικά ωδεία της ευρύτερης περιοχής της Στουτγκάρδης, με κύρια όργανα το μπουζούκι, την κιθάρα και τον ταμπουρά (σάζι). Εχει οργανώσει μουσικό αρχείο σε νότες για να εξυπηρετήσει τη μουσική διδασκαλία σε ελληνικά, τουρκικά, αραβικά, ρωσικά, πολωνέζικα και βιετναμέζικα μουσικά κομμάτια (κλασικά, έντεχνα και λαϊκά). Μαθητές του έχουν επίσης κερδίσει παγγερμανικούς διαγωνισμούς μουσικής σύνθεσης.
http://www.alfavita.g   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.