Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2011

Ξαφνική εμπλοκή στην 6η δόση – Εκβιασμός για επιπλέον μέτρα μέσα στο '11 - Απειλή για στάση πληρωμών ;


Μετά τις 13/10 η έκθεση της τρόικας, τον Νοέμβριο η εκταμίευση της έκτης δόσης
- Πίεση μέχρις εσχάτων για να κλείσει η "μαύρη τρύπα" στον προϋπολογισμό
- Πάγκαλος: πρέπει να έχουμε υπόψη μας και τη στάση πληρωμών
- Τελειώνουν τα χρηματικά αποθέματα του ελληνικού δημοσίου τον Οκτώβριο


- Γιουνκερ και Ρεν καθησυχάζουν: δε θα υπάρξει στάση πληρωμών, δε βγαίνει η Ελλάδα από το ευρώ
- Ζητάνε όμως κι άλλα μέτρα για το 2013-2014
- Την Κυριακή η συνάντηση Μέρκελ-Σαρκοζί, στις 18 του μήνα η Συνοδος Κορυφής της ευρωζώνης
Τα νέα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης κρίθηκαν «πολύ σημαντικά» από το Eurogroup αλλά η εκταμίευση της νέας δόσης θα καθυστερήσει κι άλλο... Με λίγα λόγια οι Ευρωπαίοι ασκούν πάνω μας για μια ακόμη φορά το ... μαρτύριο της σταγόνας. Το αναθεωρημένο έλλειμμα για φέτος, όπως αποδεικνύεται, είναι το μεγαλύτερο αγκάθι.Αυτή είναι η εξήγηση για το ότι η τρόικα δεν “κλείνει” την έκθεσή της. Πρέπει να παρθούν άμεσα και νέα μέτρα και από τη στιγμή που ακόμη και ο νέος προϋπολογισμός “βγάζει” έλλειμμα 600 εκατομμύρια, αυτή την ώρα όλα είναι και πάλι στον αέρα (διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση). Η πίεση για νέα μέτρα είναι πλέον αφόρητη και το ενδεχόμενο λήψης τους, άμεσα, ακόμη πιο κοντά.

Θρίλερ μέχρι τα χαράματα
Το κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας, με τη συμμετοχή φυσικά και του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, έβγαλε πολλές ειδήσεις, που αφορούν άμεσα την Ελλάδα. Το κυριότερο είναι πως η έκθεση της τρόικας για τις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση για την... πρόοδο εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων θα αργήσει και δε θα είναι έτοιμη πριν από τις 13 Οκτωβρίου.

newsit

http://greeknation.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.