Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Άσκηση ΤΑΜΣ «ΙΑΣΩΝ–11» στον Άγιο Ευστράτιο με σαφές πολιτικό και στρατιωτικό μήνυμα

Καθημερινά και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας  οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αποδεικνύουν ότι ακόμα και υπό τις πλέον δυσμενείς οικονομικές συνθήκες μπορούν και συνεχίζουν την εκπαίδευση τους ώστε να διατηρούν το αξιόμαχο τους και την αποτρεπτική τους ισχύ.
Image

Image
Στα πλαίσια των ετήσιων ασκήσεων που διοργανώνονται αυτή την περίοδο, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011 η ΤΑΜΣ «ΙΑΣΩΝ – 11» στη Νήσο Άγιος Ευστράτιος. Η ΤΑΜΣ «ΙΑΣΩΝ – 11» είναι Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων, μικρής κλίμακας, οργανωμένη από την ΑΣΔΕΝ, η οποία εκτελείται στην Περιοχή Ευθύνης της 88 ΣΔΙ «ΛΗΜΝΟΣ» και έχει ως αντικείμενο την εξάλειψη αεροπρογεφυρώματος.
Image
Image
Στην διακλαδική αυτή άσκηση χρησιμοποιήθηκαν τμήματα του Στρατού Ξηράς, σε συνεργασία με πυρά της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού. Η παρουσία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και η άσκηση τους στον ακριτικό Άγιο Ευστράτιο αποτελεί ένα ακόμα μήνυμα της Ελλάδας προς την Τουρκία ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις προτίθεται να πολεμήσουν αν χρειαστεί σε οποιοδήποτε μέρος της ελληνικής επικράτειας και για το λόγο αυτό προετοιμάζονται.
Image
Παράλληλα η στρατιωτική αυτή άσκηση αποτελεί ένα ακόμα μήνυμα ότι όλα τα νησιά του Αιγαίου διαθέτουν τις απαραίτητες δυνάμεις για την άμυνα τους και την υπεράσπιση του εθνικού εδάφους.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.