Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΜΟΣ ΑΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΤΑ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ


215610Ποιός διοικεί το στρατό αν ο υπουργός δεν γνώριζε τίποτα;
Εδώ και 10 χρόνια λέει ο Λιακόπουλος για το ότι προβλέπεται η χρήση του στρατού κατά των λαϊκών εξεγέρσεων. Από το 1980 γίνονται τέτοιες ασκήσεις.
Το συζητάνε από τον Σεπτέμβριο και έχουν γίνει και οι σχετικές προμήθειες σε εξοπλισμό ασπίδες κτλ.
Κάτω τα χέρια από τα στρατευμένα παιδιά μας. Υπηρετούν για την ασφάλεια της πατρίδας και όχι για τα σχέδια του ΔΝΤ.
Εντονη ήταν η χθεσινή μέρα, όσον αφορά το θέμα, που προέκυψε με την άσκηση "Καλλίμαχος" του ελληνικού στρατού, στο Κιλκίς, καθώς προκλήθηκε διαμάχη ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση.
Στελέχη κομμάτων της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί το στρατό, για έναν ρόλο, που δεν του αρμόζει, όπως η καταστολή διαδηλώσεων, ενώ ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Γιώργος Πεταλωτής, διευκρίνισε πως τα όσα προβάλλονται στο επίμαχο βίντεο, δεν θα τα δούμε στους δρόμους της Ελλάδας. Αντίθετα, όπως είπε, πρόκειται για άσκηση, την οποία κάνουν οι δυνάμεις του Στρατού, όταν βρίσκονται σε ξένα εδάφη, ως ειρηνευτικές αποστολές, και έχει να κάνει με τη διάλυση πλήθους σε διαδηλώσεις, χωρίς τη χρήση όπλων.
Μήπως όμως οι δηλώσεις αυτές είναι σαν εκείνες που έλεγαν ότι δεν θα παρθούν νέα μέτρα, ότι δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ και ότι λεφτά υπάρχουν;
Χαρακτηριστικό είναι, πάντως, πως, όταν ρωτήθηκε, σχετικά, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, δεν γνώριζε το θέμα και ζήτησε λίγο χρόνο, για να ενημερωθεί και μετά ζήτησε ακύρωση της άσκησης.
http://www.liako.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.