Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

"Φαβορί" για πτώχευση η Ελλάδα


Στην κορυφή του καταλόγου των πιο επίφοβων για πτώχευση χωρών βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέγει η εταιρεία CMA Datavision και τα οποία έχουν να κάνουν με το κόστος ασφάλισης κρατικών ομολόγων.

Τα cds για τα ελληνικά ομόλογα, σύμφωνα με την εταιρία, βρίσκεται στις 1.026,5 μονάδες βάσης, που σημαίνει ότι ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου συνολικής αξίας 10 εκατ. ευρώ, το κόστος ασφάλισης για 5 χρόνια ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ!


Το τοπ-10 συμπληρώνουν κι άλλες δυο χώρες της Ευρωζώνης, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία.


Ωστόσο, ανησυχητική είναι η εξέλιξη και στο κόστος ασφάλισης κι άλλων χωρών του ευρώ. Συγκεκριμένα τα cds για το Βέλγιο αυξήθηκαν κατά 70,4%, για την Ισπανία και την Γερμανία κατά 50% και για την Γαλλία και την Ολλανδία κατά 35%.



star.gr
madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.