Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Ολόκληρη η ομιλία του Μίκη χθες στο ΡΕΞ σε βίντεο.

Θεοδωράκης: «Οικονομικό Πραξικόπημα το Μνημόνιο»
«Μεγάλες προσπάθειες και θυσίες θα χρειαστούν για να εξουδετερώσουμε την τωρινή ξένη εξάρτηση και να κερδίσουμε την ανεξαρτησία της Πατρίδας μας» δήλωσε ο Μίκης Θεοδωράκης σε ομιλία του σε εκδήλωση της κίνησης ανεξάρτητων πολιτών που διοργάνωσαν επιστημονικοί φορείς.

Ο κ. Θεοδωράκης εξέφρασε την έντονη αντίδρασή του στο μνημόνιο, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση δεν έχει την ηθική νομιμοποίηση να εφαρμόζει τέτοια μέτρα». «Η κυβέρνηση, συνέχισε, με την υπογραφή του μνημονίου έχει εκχωρήσει κυριαρχικά δικαιώματα στους δανειστές μας» και χαρακτήρισε την υπογραφή του μνημονίου «οικονομικό πραξικόπημα».

«Για όλους αυτούς που ψήφισαν αυτό τον μεσαιωνικό νόμο προτείνω να στηθεί στο κέντρο της Πλατείας Συντάγματος μια μαρμάρινη πυραμίδα με όλα τα ονοματεπώνυμά τους γραμμένα με μαύρα γράμματα και να ονομαστεί 'Στήλη της Ντροπής'» ανέφερε χαρακτηριστικά.

nasosgrzangi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.